מסתבר שלדיכאון בקרב אימהות יש השפעות מרחיקות לכת על המערכת החיסונית של הילד ועל בריאותו הפסיכולוגית. חוקרים ישראלים עקבו אחר 125 תינוקות מרגע לידתם ועד שהגיעו לגיל עשר שנים. כ-43 אחוז מהאימהות אובחנו עם דיכאון גדול והשאר היוו קבוצת ביקורת.
החוקרים בדקו את הרוק של הילדים ושל האימהות ומדדו את רמת הורמון המתח הנפשי, קורטיזול או SlgA; את מידת הנוגדנים מקבוצת אימונוגלובולין A, אשר מדד גבוה שלהם מצביע על פעילות של המערכת החיסונית. החוקרים בדקו גם את המשפחות על מנת להעריך את מידת הבריאות הנפשית של האם ועל מנת להתבונן בבעיות התנהגות בקרב הילדים.
בהשוואה לקבוצת הבקרה, אצל אימהות שאובחנו עם דיכאון היו רמות גבוהות של קורטיזול והן נטו להפגין התנהגות פולשנית ולא רגישה כלפי הילדים שלהן. בקרב הילדים לאימהות שאובחנו עם דיכאון נמצאו רמות גבוהות יותר של הורמון SlgA, והם נטו להציג שיעור גבוה יותר של תסמינים פסיכיאטריים.
החוקרת הראשית של המחקר, הפרופ' לחקר המוח במרכז הבינתחומי, רות פלדמן, אמרה, כי דיכאון בקרב אימהות עלול להשפיע על הילד בדרכים שונות. ילדים שנחשפו לדיכאון אימהי משמעותי מגיבים בדומה לילדים שנמצאים תחת מתח נפשי ולחץ כרוניים.
הדיכאון מגביר גם את הלחץ בקרב האימהות והוא משפיע על רמת הלחץ בקרב הילדים. התנהגות לא רגישה מצד האם עלולה להגדיל את הנסיגה החברתית אצל הילד. מצב זה יכול להגביר את הסיכון להפרעה פסיכיאטרית.