הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
עובדי הנמלים ונהגי המשאיות חוששים: מלחמת הסחר תוביל להאטה במשלוחים
ההשפעות הכלכליות של מלחמת הסחר מתחילות לפגוע בעובדים הפשוטים, וכעת עובדי הנמלים ונהגי המשאיות חוששים למקום עבודתם. באופן ממוצע, כל הנמלים במדינה איבדו כעשירית מכמות הסחורה שעוברת בהם בשל מלחמת הסחר. כך למשל, בנמל מילווקי ישנה כמות עצומה של תירס שהייתה אמורה להגיע לאירופה, אך מכסי מגן של האיחוד כתגובה לפעולות הממשל האמריקאי מונעים את המשלוח

נמלים ימיים ברחבי ארה"ב מתכוננים להרגיש את השפעתה של מלחמת הסחר של הנשיא טראמפ, וזאת לאחר שראשי הנמלים הביעו חשש כי המלחמה תוביל להאטה במשלוחים שעוברים דרכם. מעבר לכך, ישנו חשש גדול מתגובת שרשרת שתשפיע על משרות רבות, ביניהן נהגי המשאיות ועובדי הנמל עצמו.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


אוניית משא עושה את דרכה אל עבר נמל לוס אנג'לס (צילום: Shutterstock)


במחקר שנערך לאחרונה נודע כי לפחות 10% מכלל המוצרים שמיובאים עלולים להיכנס לרשימת המכסים החדשה של סין, דבר שאמור לצאת אל הפועל אם הנשיא טראמפ יחליט להטיל מכסי מגן נוספים, בגובה 200 מיליון דולר, על המעצמה האסייתית. כזכור, מחודש מרץ האחרון הטילה ממשלת ארה"ב מכסי מגן בגובה 25% על מוצרי פלדה ואלומיניום בשווי 85 מיליארד דולר. הנשיא טוען כי מהלך זה יספק הגנה לעובד האמריקאי ויכריח את שותפי הסחר של ארה"ב לשנות את החוקים, שאינם הוגנים כלפי ארה"ב, לדברי הנשיא. 

בשבוע שעבר הנשיא הכריז על ניצחון כאשר הגיע להסכם סחר עם ממשלת מקסיקו, הסכם שאמור להחליף את הסכם הסחר החופשי של צפון אמריקה (NAFTA). "חתמנו על הסכם עם מקסיקו, וזה הסכם מצוין לכולם. זה הסכם שהרבה אמרו שלא ניתן להגיע אליו", אמר הנשיא.

בעיר ניו אורלינס, ראשי הנמל הימי טוענים שירידה בכמות המשלוחים דרכם זו מציאות, לא תחזית. ישנה ירידה של 25% ביבוא של פלדה לעומת השנה הקודמת, כך טוען רוברט לנדרי, מנהל פעולות הסחר בנמל. כעת עומלים בנמל זה על מציאת מוצר, או מוצרים, חלופיים כדי למלא את החסר. "בעסק שלנו, פלדה זה המוצר המועדף. זה גדול וכבד, ואנחנו מחייבים לפי טון אז זה משלם לנו יפה מאוד. אי אפשר למצוא משהו שמשלם לנו סכומים כמו פלדה", אמר לנדרי.

בנמל מילווקי (ויסקונסן) מייבאים פלדה מאירופה ומייצאים מוצרים חלקאיים. אין עדיין ירידה בכמות המשלוחים של פלדה, אך מנהל הנמל טוען שזה קורה בגלל חוזים שנחתמו מראש. לעומת זאת, ישנה "האטה כמעט מוחלטת" של הייצוא של מוצרי תירס בגלל מכסי המגן שהטיל האיחוד האירופי כתגובה למכסי המגן של ארה"ב. "כל המחסנים שלנו מלאים בתירס", אמר אדם שילט, מנהל הנמל. הנמל של לוס אנג'לס הוא הגדול ביותר בארה"ב ורוב המוצרים שמגיעים מהמזרח הרחוק עוברים דרכו. ראש עיריית לוס אנג'לס, אריק גרסטי, טוען שהנמל עלול לספוג ירידה של 20% במשלוחים בעקבות מכסי המגן. 


נמל ניו אורלינס (צילום: Shutterstock)


כעת קיים חשש גדול לגל פיטורים בנמלים בעקבות הירידה בתפוסה. מדובר בעובדים בעלי משכורת גבוהה ביותר, שכן המשכורת הממוצעת בעבור עובדי נמל ימי בחוף המערבי של ארה"ב עומד על 163 אלף דולר בשנה. גם עובדים נוספים, כגון עובדי המחסנים הרבים ונהגי המשאיות, עלולים למצוא את עצמם ללא עבודה. "אנחנו לא מצפים שזה ילך וידעך עוד יותר", אמר דווין בורדו, בכיר בוועד העובדים של עובדי הנמל בלואיזיאנה, "אבל אי אפשר לדעת. מסיבת עיתונאים נשיאותית אחת משנה הכל", הוא אמר.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE