נחירות יכולות להכפיל את הסיכון לחלות בשיגדון. כך עולה ממחקר חדש.
ממחקר שנערך בקרב 80,000 משתתפים עולה, כי בעיית נשימה יכולה לעורר מצב מכאיב של דלקת מפרקים כרונית, המכונה שיגדון. הדלקת נוסעת משיבוש מטבולי, שבא לידי ביטוי בעלייה ברמת חומצת השתן בדם. למצב, שמכונה "היפר-אוּריצֶמִיַה" (Hyperuricemia), יש השפעה מכאיבה על הגוף.
מדובר בנזק שמתרחש לאורך שנים, כאשר החומצה האמורה מצטברת במפרקים ואז נוצרת שם דלקת; או שהחומצה מצטברת בכליות, שם היא יוצרת אבנים. המחלה נפוצה יותר בקרב גברים.
שיעורי הגברים המאובחנים עם המחלה נעים בין אחוז ל-2.5 אחוזים. המחלה משפיעה על 1.5 מיליון אנשים בבריטניה, למשל. הדלקת יוצרת קריסטלים חדים, שמעוררים כאב במפרקים ויוצרים את הדלקת. המחלה נקשרת, בדרך כלל, באכילה של תזונה עשירה.
ניתן להקל על הסימפטומים באמצעות אכילה של מזון דל בתרכובת החנקנית, פורין (Purines), כגון אגוזים, מוצרי חלב דלי שומן, ביצים ופירות מסוימים. התרכובת יוצרת מצב בו רמת חומצת השתן בדם עולה.
יש לציין, כי מחקרים קודמים הצביעו על קשר בין נחירות או בעיית נשימה במהלך השינה לבין מגוון של מחלות אחרות, בהן גם לחץ דם גבוה, סוכרת ואפילו דמנציה. לדברי החוקרים, אנשים רבים שחווים נחירות או הפסקת נשימה במהלך השינה, נמצאים בסיכון גבוה לחלות בשיגדון בטווח הקצר והארוך.
מהמחקר עלה, שמשתתפים בעלי מסת גוף נורמלית היו בסיכון גבוה יותר לחלות. בהמשך לכך, ממליצים הרופאים על האפשרות למנוע את המחלה, באמצעות שימוש בפטנטים למניעת הפסקת נשימה במהלך השינה וללא קשר למסת הגוף.
בקרב משתתפים בעלי מסת גוף נורמלית הסיכון המשמעותי ביותר שנצפה עמד על 2.02 אחוז לחלות במחלה בתוך השנתיים עד חמש השנים הקרובות. הטיפול המונע הפסקות נשימה במהלך השינה מורכב ממסכת פלסטיק, שמותאמת לאף ולפה. המסכה מחוברת למכונה שמזרימה אוויר בלחץ נמוך וללא הרף, אל החלק האחורי של הגרון, כאשר המטופל שוכב במיטה.