מגיל צעיר אומרים לילדים לשתות הרבה חלב, משום שזה יכול לסייע בבניית עצמות חזקות, בזכות העושר בסידן (קלציום). הסידן הוא אחד המינרלים הנפוצים ביותר בגוף האדם. העצבים, השרירים וההורמונים תלויים בסידן לשם תפקוד תקין. אך כמעט כל הסידן בגוף מאוחסן בעצמות.
בעוד שהירידה ברמת הסידן היא תופעה נפוצה בקרב רוב האנשים המבוגרים, כשצריכת הסידן נוטה לרדת, הסיכון לחלות באוסטיאופורוזיס עולה. זהו מצב בו העצמות נחלשות והסיכון לנפילות מסכנות חיים גדל.
במחקר שפורסם לאחרונה נמצא, כי פחות מעשרה אחוז מהנשים בגיל 51 ומעלה צרכו את רמת הסידן המומלצת להן מתזונה בלבד. הקרן הלאומית לאוסטיאופורוזיס ממליצה על צריכה יומית של 1,200 מיליגרם סידן עבור קבוצת גיל זו.
עבור רוב המבוגרים, ההמלצה היומית היא 1,000 מיליגרם סידן. יתכן זו כמות שקשה לעמוד בה, בעיקר עבור מי שנמנעים ממוצרי חלב, עקב אלרגיה ללקטוז. החדשות הטובות הן, שניתן לשפר את המצב באמצעות שילוב של מגוון מזונות בתפריט היומי.
אחד המקורות המרוכזים ביותר למינרלים נמצא בכוס של 300 מיליגרם חלב פרה, שמכיל גם ויטמין D, המסייע לגוף לספוג את הסידן. עם זאת, ישנם מקורות רבים מועילים אחרים לסידן, גם לצמחונים.
בין המזונות העשירים בסידן, שאינם מכילים חלב או מוצרים מן החי, עלים ירוקים ובעיקר כרוב עלים; בוק צ'וי; ברוקולי; מזון משומר מן הים, כגון סרדינים וטונה; דגנים וזרעים למיניהם; שקדים; טופו; תאנים טריות ומיובשות; חלב סויה; ואבקות חלבון.