מניית חברת הביומד אופקו הלת' צנחו אתמול ב-18% והמסחר בה הופסק. הסיבה: הודעת הרשות האמריקאית לניירות ערך כי הגישה לבית משפט פדרלי במנהטן כתב אישום נגד קבוצה של 10 משקיעים, בהם מנכ"ל אופקו פיליפ פרוסט (לשעבר יו"ר טבע) ואיש העסקים בארי הוניג מ-Marlin Capital, בגין ביצוע מניפולציה במחירי מניות. בנוסף, התביעה הוגשה נגד 10 חברות. אופקו נסחרת גם בבורסת תל אביב.
על פי הודעת הרשות, בין השנים 2013-2018, קבוצה של בעלי השפעה מדרום פלורידה ביצעה מניפולציות במחירים של מניות, בשיטת ה"באמפ אנד רן". פרוסט בן ה-82, שהונו נאמד ב-2.6 מיליארד דולר, חשוד כי השתתף לפחות ב-2 מתוך 3 הרצות המניות המדוברת ושלשל לכיסו 1.1 מיליון דולר. מי שחשוד כי הוביל את הקבוצה הוא הוניג. על פי החשד, המעורבים הרוויחו סכום של 27 מיליון דולר מהרצת המניות.
"הוניג ושותפיו עסקו במניפולציות שוק עצומות, אשר קידמו את האינטרסים הפיננסיים שלהם, תוך שהם מעיפים משקיעים חפים מפשע ומערערים את שלמות שוקי ניירות הערך שלנו", אמר סנג'אי וואדה, סגן מנהל בכיר באגף האכיפה של ה- SEC. "הם לא הצליחו להעריך נכון את הנחישות של הרשות לניירות ערך ברדיפה ללא הרף אחרי מי שמבצע עברות כאלה", נמסר עוד.
אופקו מסרה בתגובה כי "ה-SEC לא הגישה התראה לפני הגשת התביעה, שכוללת אי דיוקים חמורים. אם ברשות ני"ע היו מצייתים להליכים שהם קבעו, אופקו ופרוסט היו שמחים לספק להם מידע שהיה עוזר לענות על כמה מהשאלות שעלו בתביעה, כך שניתן היה למנוע את הגשתה".
עוד נמסר כי "אופקו ופרוסט תמיד התגאו בכך שהם מצייתים לנהלי השקיפות הפיננסית בסטנדרטים הגבוהים ביותר, והם בטוחים שברגע שתושלם חקירה הולמת ועובדות המקרה ייחשפו לגמרי, הפרשה הזו תסתיים לטובה". החברה הוסיפה כי התביעה אינה כוללת האשמות בנוגע להתנהלות הפיננסית של אופקו, להצהרות הפיננסיות או להתנהלות העסקית של החברה.