ארה"ה החזירה את הדיפלומטים הבכירים שלה משלוש מדינות באמריקה התיכונה והקאריבית להתייעצות, בשל החלטתן של מדינות אלה להפסיק להכיר בעצמאותה של טייוואן. מדובר ברפובליקה הדומיניקנית, באל סלבדור ובפנמה.
משרד החוץ הודיע בשעת לילה מאוחרת אמש (שישי) כי שגריר, ארה"ב ברפובליקה הדומיניקנית, רובין ברנסטין, שגרירת ארה"ב באל סלבדור, ג'ין מיינס, ו"אחראית הקשרים" בפנמה רוקסן קבראל "תיפגשנה עם מנהיגי הממשל האמריקאי כדי לדון בדרכים בהן יכולה ארה"ב לתמוך במוסדות ובכלכלות חזקות, עצמאיות ודמוקרטיות ברחבי מרכז אמריקה והאיים הקאריביים".
בתגובה הודיע משרד החוץ של פנמה כי "פנמה מכבדת את החלטת ארה"ב להחזיר את אחראית הקשרים שלה בפנמה, כמו גם את הדיפלומטים שלהם באל סלבדור וברפובליקה הדומיניקנית". עוד נאמר בהודעת המדינה הזעירה כי "פנמה תמשיך לעבוד עם צפון אמריקה על סדר היום המשותף של שתי המדינות".
אל סלבדור ניתקה את קשריה עם טייוואן בחודש שעבר, הרפובליקה הדומיניקנית עשתה זאת במאי, ופנמה כבר בקיץ שעבר. לאחר ניתוקי קשרים אלה, מספרן של המדינות איתן יש לטייוואן קשרים דיפלומטיים רשמיים עומד על 17 בלבד.
המפלגה הקומוניסטית העומדת בראש סין מסרבת לקיים קשרים דיפלומטיים עם מדינות המכירות בממשל העצמי הדמוקרטי של טייוואן, אי בן 23 מיליון תושבים מול חופה הדרום-מזרחי של סין, שבייג'ינג רואה בו מחוז מורד.
כחלק ממדיניות "סין האחת" שלה, ארה"ב אינה מכירה רשמית בעצמאותה של טייוואן, ולכן אין לארה"ב שגרירות באי. עם זאת, ארה"ב מקיימת במקום שגרירות דה-פאקטו בדמות "המכון האמריקאי בטייוואן", שנוסד כחלק מ"חוק היחסים עם טייוואן", המסדיר את יחסי וושינגטון עם האי, מאז העבירה ארה"ב את הכרתה לבייג'ינג כמייצגת את סין.
מדיניות "סין האחת" של ארה"ב שונה מזו של בייג'ינג, וארה"ב אינה נוקטת כל עמדה בנוגע למעמדה העתידי של טייוואן מעבר להתנגדות לשינוי חד-צדדי של המצב הנוכחי על ידי מי מן הצדדים. עם זאת, האי ממשיך להיות בעל ברית חשוב של ארה"ב באזור. תחת הנשיא טראמפ התחזקו הקשרים הלא-רשמיים בין המדינות.