קרוב לשנה לאחר שאיומו של טראמפ לסגור את נציגות אש"ף בוושינגטון עורר סערה בקרב מנהיגי הרשות הפלסטינית, נשיא ארה"ב החליט לממש את האיום וצפוי להודיע היום, באמצעות היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, על מימוש האיום וסגירת הנציגות.
ההחלטה הזו באה בהמשך לקיצוצים בכספי סיוע לפלסטינים בסך 200 מיליון דולר, הפסקה מוחלטת של סיוע לארגון אונר"א והגזירה האחרונה, קיצוץ של 25 מיליון דולר של כספי סיוע לבתי חולים במזרח ירושלים, החלטה שהתקבלה לפני יומיים. בממשל טראמפ מאוד לא מרוצים מסירוב הפלסטינים להיכנס למשא ומתן עם ישראל, אותו מנסה ארה"ב ליזום ומנסה להפעיל לחץ על הפלסטינים.
נציגים רשמיים הודיעו אתמול בערב על כוונת הממשל לערוך את ההכרזה היום, לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל שגם פרסם דברים אותם צפוי לומר ג'ון בולטון כאשר יכריז על ההחלטה: "ארה"ב תמיד תעמוד לצד חברתנו ובעלת בריתנו, ישראל. ממשל טראמפ לא ישאיר את הנציגות פתוחה כאשר הפלסטינים מסרבים להתחיל משא ומתן ישיר ומשמעותי עם ישראל".
בולטון צפוי גם להתייחס בחריפות לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג ואף לאיים עליו בסנקציות אם יחליט להתקדם עם חקירות מתוכננות כנגד ארה"ב וישראל: "אם בית המשפט יבוא אחרינו או אחרי ישראל ובעלות ברית אחרות, אנו לא נשב בשקט". בין הצעדים שארה"ב יכולה לנקוט ישנה מניעת שופטי בית המשפט מלהיכנס לארה"ב.
בולטון צפוי להמשיך לתקוף את שופטי בית הדין: "אנו נטיל סנקציות על הכספים שלהם הנמצאים במערכת הכספים של ארה"ב ונתבע אותם במערכת המשפט שלנו", נכתב בנאום של בולטון שיתייחס גם לגופים אחרים: "אנו נעשה זאת גם לכל חברה או מדינה שתסייע לחקירת בית הדין הבינלאומי של אמריקאים".
היועץ לביטחון לאומי גם צפוי להבהיר את דאגת הממשל האמריקאי מהניסיונות הפלסטינים לקדם חקירה של בית הדין הבינלאומי כנגד ישראל, כחלק מהסיבות לסגירת הנציגות הפלסטינית בוושינגטון. כל זה לא ייפגע במחויבות של ממשל טראמפ לתאם משא ומתן בין ישראל לרשות הפלסטינית, לפי דבריו הצפויים של בולטון היום.
כאמור, כל זה רק מוסיף לגזרה המתחממת בין טראמפ לרשות הפלסטינית כאשר נשיא ארה"ב הטיל בתקופה האחרונה שורה של גזירות כלכליות על הפלסטינים עם קיצוץ משמעותי בכספי סיוע. ההחלטה לסגור את נציגות אש"ף בוושינגטון צפויה להמשיך את המתח בין המחנות כאשר עוד בשנה שעברה אמרו בהנהגה הפלסטינית בתגובה לאימו הראשוני של טראמפ, כי הם יקפיאו כל מגע עם ארה"ב.
גם העברת השגרירות האמריקאית עוררה כעס רב בקרב הפלסטינים כפי שטען אז סאיב עריקאת: "העברת השגרירות היא מעשה בלתי חוקי, וכזו שתסכל שלום אמתי בין שתי מדינות ריבוניות ודמוקרטיות, ישראל ופלסטין, על בסיס קווי 1967". בולטון צפוי להתייחס להסכם השלום ולטעון כי ארה"ב תומכת בתהליך שלום ישיר ואיתן וכי היא לא תאפשר לבית הדין הבינלאומי או לאף ארגון אחר להגביל את זכותה של ישראל להגנה עצמית.