לדיאטה ולפעילות גופנית יכולה להיות השפעה משמעותית על בריאות הגוף והנפש, והן יכולות לסייע בהתמודדות עם תופעות הלוואי של תקופת המחזור החודשי. נכון שמדובר בחלק טבעי ונורמלי אצל כל אישה, אך יש תופעות שפשוט קשה להתרגל אליהן, כגון שינויים במצב הרוח, תיאבון למאכל מסוים, נפיחות והתכווצויות. מסתבר שמאכלים מסוימים יכולים להקל על הסימפטומים.
לגבי פעילות גופנית, ההמלצה היא לנסות לזוז כמה שיותר, גם כשאין מצב רוח. הליכה מהירה יכולה לשפר את מצב הרוח באופן משמעותי. באשר לתזונה יש רשימה של מזונות שכדאי לשלב בתפריט היומי במהלך תקופת המחזור.
הרשימה כוללת בשר דל שומן. הדימום שמתרחש מדי חודש יכול להוביל לאיבוד ברזל. לצד השינויים ההורמונליים, המצב יכול לגרום לעייפות משמעותית. אכילה של בשר דל שומן, כגון בשר אדום דל שומן, עוף, דגים וירקות ירוקים יכולה לסייע.
הרשימה כוללת גם בננות. שינויים הורמונליים יכולים לגרום לגוף לצבור יותר נוזלים. אם הג'ינס הדוק יותר סביב הבטן בתקופה שלפני המחזור, זה לא בגלל שעולים במשקל בין לילה, אלא שמדובר בנפיחות. בהמשך לכך, מומלץ להימנע ממזונות מלוחים, כגון חטיפים מעובדים ומזון מהיר. ארוחות מבושלות הן הדרך הטובה ביותר להשביע את הרעב. גם מזונות עתירי אשלגן, כגון בננות ותפוחי אדמה יכולים לסייע לאזן את רמת הנתרן בגוף ולצמצם את הנפיחות.
זנגביל (ג'ינג'ר) יכול לסייע בהקלה על התכווצויות השרירים הגורמים לכאבים בזמן המחזור וגם לשפר את מצב הרוח ולאזן אותו. הוא מתאפיין בתכונות אנטי דלקתיות, שיכולות לסייע בכאב שנוצר מההתכווצויות. בהמשך לכך, מומלץ לשתות תה עם זנגביל או להוסיף ממנו מעט למרק.
עוד ברשימה, יוגורט דל שומן. היוגורט עשיר בסידן (קלציום), שחיוני לא רק עבור חיזוק העצמות והשיניים. הסידן מסייע להקל על כאבי המחזור שנגרמים, שוב, מהתכווצויות השרירים. אכילה של גביע יוגורט בימי המחזור יכולה לסייע בהקלה על הכאבים וגם לשפר את תהליכי העיכול, שנוטים להשתבש בתקופה הזו של החודש.