הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
נכנעים ללחצים מוושינגטון: הודו מקצצת את ייבוא הנפט מאיראן
בניו דלהי נערכים ל-4 בנובמבר, התאריך בו ייכנסו לתוקפן הסנקציות על הנפט האיראני הכוללות דרישה ממדינות אחרות לצמצם את הייבוא מאיראן. הקיצוץ מגיע לאור האיום של טראמפ כי יסרב לעשות עסקים עם מדינות המנהלות קשרי מסחר עם טהרן

האיומים של טראמפ כנראה עובדים והסנקציות על איראן הולכות ומתהדקות כאשר בטהרן וודאי מאוכזבים לשמוע על החלטת הודו לקצץ את ייבוא הנפט מאיראן בכמעט חצי. למרות זאת, בהודו עדיין מקווים כי המהלך הנוכחי יסייע להם לקבל ויתורים מארה"ב אותם ישקלו בוושינגטון להעניק ליבואניות גדולות של הנפט האיראני.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


הצינור מאיראן עומד להיסגר לגמרי, בהודו יצטרכו לייבא נפט ממקורות אחרים (צילום: PTI)


הסנקציות המחודשות על איראן אותן הטיל טראמפ בתחילת אוגוסט ייכנסו לפועל בכל הקשור לנפט החל מה-6 לנובמבר כאשר עד התאריך הזה המדינות המייבאות נפט מאיראן צריכות לצמצם את הייבוא בצורה משמעותית. הודו למעשה לא מכירה בסנקציות על איראן אך בניו דלהי מודעים לכך שויתורים מצד ממשל טראמפ הכרחיים בשבילה כדי לשמור על קשרים כלכליים עם ארה"ב.

הקיצוץ של הודו בזמן שנותר עד לנובמבר יוריד בקרוב לחצי את כמות הנפט שהגיע מאיראן לניו דלהי בחודשים הקודמים, אפריל עד אוגוסט, כאשר בהודו נערכו לסנקציות על טהרן ואגרו כמות גדולה ככל האפשר של נפט. בתרגום מעשי, בחודשיים הקרובים יגיעו בסך הכול כ-24 מיליון חביות פחות להודו, שנייה רק לסין בכמות ייבוא הנפט מאיראן.


ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי בפגישה עם הנשיא טראמפ בשנה שעברה (צילום: PTI)


הממשלה בהודו הכינה את בתי הזיקוק לתסריט הגרוע ביותר כבר בחודש יוני כאשר מסרה להם שיתכוננו לקיצוץ דרסטי או להפסקת הייבוא מאיראן לגמרי החל מנובמבר. אמריטה סן, אנליסט בכיר בחברת האנרגיה "Energy Aspect" אמר כי בהודו די מוכנים לאפשרות של הפסקת הייבוא לחלוטין מכיוון שחלק מבתי הזיקוק שלהם כבר מיצו את החוזה עם איראן.

ממשלת הודו מעדיפה בכל זאת לשמור על קשרי מסחר הנפט עם איראן לאור העובדה שבטהרן מנסים לשמור על הודו כיבואנית שלהם ומציעים לה הנחות משמעותיות. עבור הממשלה ההודית חיסכון כזה יכול להיות משמעותי שכן הכלכלה שלה כבר נמצאת במצב לא טוב לאחר נפילת הרופי לשפל חסר תקדים רק לפני כשבועיים.


צמצום של 12 מיליון חביות בחודש שיגיעו מאיראן להודו בספטמבר ואוקטובר (צילום: istock)


בהודו הבהירו את הבעיה הכלכלית בפני ארה"ב במהלך פגישה שנערכה בשבוע שעבר בין נציגי שתי המדינות שממשיכות לדון בנושא הויתורים שהודו מנסה להשיג מוושינגטון. מזכיר המדינה מייק פומפאו שנכח בפגישה שנערכה בניו דלהי הבהיר כי בוושינגטון ישקלו ויתורים מסוימים ליבואניות גדולות של הנפט האיראני כמו הודו אך בסופו של דבר הם יצטרכו לעצור לגמרי את אספקת הנפט מטהרן.

למרות חוסר הנכונות של הודו לקבל באופן מלא את הסנקציות על איראן וכתוצאה מכך את הדרישה ממנה להפסיק את ייבוא הנפט, בניו דלהי מבינים כי אם בוושינגטון יקשיחו עמדות עוד יותר, לא תהיה להודו ברירה אלא אכן לעצור את ייבוא הנפט מאיראן לגמרי מכיוון שאם לא יעשו כך, ההשלכות הכלכליות יהיו קשות מדי.


הרופי ההודי בנפילה, בניו דלהי לא רוצים להסתכן גם באובדן הקשרים הכלכליים עם ארה"ב (צילום: moneycontrol)


"יש לנו קשר מיוחד גם עם ארה"ב וגם עם איראן", אמר אחד מנציגי הממשל ההודי, "ואנחנו בוחנים עכשיו כיצד לאזן את הכול וכיצד לאזן את האינטרסים של בתי הזיקוק ושל לקוחות הקצה".


50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE