הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
ארוחה מפסקת בכנסייה? יהודי הקרוליינות נערכים ליום כיפור
פלורנס ממשיכה להשתולל בצפון ודרום קרוליינה ויהודי האזור שנשארו ולא נמלטו מהסופה נאלצים למצוא פתרונות יצירתיים כדי בכל זאת להעביר את יום כיפור בסביבה המוכרת שלהם. דווקא בווילמינגטון, העיר בה השיטפונות מגיעים למימדים עצומים הצהיר רב חב"ד המקומי כי היום הקדוש יתנהל כסדרו ובמקומות אחרים ייתכן וייאלצו להשתמש בכנסייה כתחליף מוגן ובטוח לבית הכנסת

לעבור בקלות את יום כיפור היא תמיד לא משימה פשוטה אך להצליח לקיים את יום כהלכתו, לצום וללכת לבית הכנסת כאשר בחוץ משתוללת סופה אכזרית כל כך כמו פלורנס, זה כבר אתגר מאוד קשה. מוקד הסופה בימים אלה הוא בצפון קרוליינה, שם מתגוררים כ-30 אלף יהודים הנערכים ליום הכיפור.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


לא נכנעים לסופה האכזרית. בבית חב"ד בווילמינגטון מתעקשים כי יום כיפור יתנהל כסדרו (עמוד הפייסבוק של בית חב"ד)


גם בדרום קרוליינה סובלים מהסופה האימתנית כאשר שם מתגוררים כ-14 אלף יהודים. הרב בראד בלום מאזור הילטון הד איילנד היה מוכן עם פתרונות ליום כיפור עוד לפני שהסופה הגיעה לאזור: "אנו ערוכים לקיים את התפילות בבית הכנסת שלנו אך אם מסיבה כלשהי לא נצליח להיכנס לשם, הכנסייה האוניטארית כבר הסכימה לנו להשתמש במתקנים שלה". הזרם האוניטרי אגב הגיע ברובו מהנצרות הפרוטסטנטית, אך הוא מאחד בתוכו כמה זרמים דתיים ורבים ממאמיניו מתחמקים מהגדרה דתית מפורשת.

התמודדות עם סופות היא לא עניין עבור הרב בראד בלום והקהילה היהודית באזור שכבר מנוסים בהתמודדות עם סיטואציה שכזו: "זו השנה השלישית ברציפות בה יש לנו הוריקן כאן אז אני חושב שאנחנו מתמודדים בעיקר עם גישה של 'האם אנחנו באמת צריכים לעשות זאת שוב?".


במירטל ביץ תושבים רבים פונו אך דווקא שם נמצא בית חב"ד היחיד באזור שנשאר פתוח לקראת יום הכיפורים (אילוסטרציה: גטי אימג'ס)


בעיר החוף מירטל ביץ' בדרום קרוליינה, שתושבים רבים פונו ממנה בשל הקרבה לקו החוף נמצא בית חב"ד היחיד שנשאר פתוח באזור, ערב הגעת הסופה והיהודים שכן החליטו להישאר, נערכו ליום כיפור בעיר רפאים. הרבנים והמתנדבים במקום עזרו לאנשים לאגור אוכל וציוד לסופה ולמגן את ביתם מפני הנזקים הצפויים.

עם הגעתה של הסופה לנקודת רתיחה אתמול, אחת הערים שנפגעה יותר מכולן היא ווילמינגטון, עיר בת 117 אלף תושבים שהוצפה עד כדי כך שלא היה ניתן להיכנס אליה או לצאת ממנה. רוב התושבים בעיר דווקא החליטו להישאר ולא להתפנות כאשר הייתה להם את ההזדמנות לעשות זאת, טרם הפגיעה הרצינית של הסופה.


טעימה קטנה להצפות שחוסמות לגמרי את התנועה בווילמינגטון ומשפיעות גם על הקהילה היהודית החסרה אוכל כשר לצאת הצום (צילום: AP)


בין אלה שנשארו בווילמינגטון ישנו חלק גדול מתוך כ-3,000 תושבים יהודים המתמודדים עם האתגר של יום כיפור תחת שיטפונות קשים ואולי אף במחסור בדברים חיוניים להעברת הצום. הניתוק משאר צפון קרוליינה גורם בעיות באספקת אוכל ושתייה לאזור ועבור חברי הקהילה היהודית שזקוקים רק לאוכל כשר ולא יכולים למצוא פתרונות אחרים, זו בעיה, במיוחד כאשר מתכוננים לארוחות שלפני הצום ולארוחה המפסקת.

"יש לנו משאיות מלאות באוכל כשר המיועד לקהילה בווילמינגטון אך אי אפשר להעביר אותו אליהם", אמר רב חב"ד בשארלוט שסיפר גם כי נבדקה אופציה להעביר את המזון דרך האוויר במקום דרך היבשה המוצפת: "בדקנו מול בסיסים צבאיים באזור האם ישנה אפשרות להעביר את האוכל דרך המסוקים שלהם ונאמר לנו שלצלב האדום יש מסלול גישה בווילמינגטון אז אנו בודקים גם האם אפשר להעביר את הציוד באמצעות המטוסים שלהם".


כנסייה אוניטארית בארה"ב. מתקן כזה יכול לארח חברי הקהילה היהודית בדרום קרוליינה במידה והסופה תפגע גם בבתי כנסת באזור (צילום: thechurchesoftheworld)


בכל הנוגע לקיום היום עצמו הבהיר אתמול רב חב"ד המקומי בווילמינגטון, משה לייבליך בעמוד הפייסבוק של בית חב"ד כי הוא מתכוון לקיים את תפילות יום הכיפור כהרגלן וכולם מוזמנים להגיע ו"להתפלל, לשתף וגם להעניק ולקבל השראה". עוד כתב הרב לייבליך בפוסט שהעלה: "לאלה מאיתנו שעברו את הסערה, אנו צריכים לבנות מחדש, לנקות ולהמשיך קדימה. אני בהחלט יכולים לקשר זאת לכל מה שיום כיפור מייצג".


50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE