ילדים שנולדו בסיוע של טכנולוגיות פוריות עשויים להיות בסיכון גדול יותר ללחץ דם גבוה בגיל ההתבגרות. כך מדווחים חוקרים משוויץ. מחקרים קודמים, שנערכו בקרב בעלי חיים ובני אדם, מצאו קשר בין השימוש בטכנולוגיות פוריות לבין הזדקנות מוקדמת של מערכת כלי הדם. תוצאה אחת של מצב זה עלולה להוביל ללחץ דם גבוה.אין צורך להילחץ, רק לעקוב אחר המדדים בתשומת לב. כך לדברי החוקרים
המחקר עקב אחר 54 נערים ונערות בריאים, בגיל ממוצע של 16 שנה, שנולדו בסיוע של טכנולוגיות פוריות. החוקרים השוו את מצבם הבריאותי לזה של 43 נערים ונערות בקבוצת הבקרה, תוך שקלול המשתנים של גיל ומין.
המשתתפים בשתי הקבוצות היו בעלי מדדים זהים במשקל הלידה, בגיל ההיריון, במשקל, ברמת השומנים בדם, בהיות האימהות מעשנות או לא מעשנות, במידת הסיכון למצבים קרדיו-וסקולריים בקרב האימהות ובמאפיינים אחרים.
עם זאת, לחץ הדם הממוצע בקרב קבוצת הילדים שנולדו בסיוע של טכנולוגיות פוריות היה גבוה יותר בהשוואה לממוצע שנרשם בקרב הילדים בקבוצת הבקרה. בקבוצת הניסוי נרשמה רמה ממוצעת של 130/80, מדד שנמצא באחוזון ה-95 לגיל הממוצע בו היו הנערים והנערות בקבוצה.ילדים שנולדו בסיוע של טכנולוגיות פוריות היו בסיכון גדול יותר ללחץ דם גבוה
בשנת 2016, 1.9 אחוזים מתוך קרוב לארבעה מיליון תינוקות שנולדו בארצות הברית, נולדו בסיוע של טכנולוגיות פוריות.
לדברי החוקרים אין צורך להילחץ, אך הילדים שנולדו בסיוע של טכנולוגיות פוריות עשויים להזדקק לתשומת לב רבה יותר מאשר ילדים אחרים. חשוב למדוד את לחץ הדם לאחר באופן קבוע החל מגיל 16 ולהימנע מגורמי סיכון אחרים, כגון עישון, התנהגות לא יציבה, עודף משקל וכולי.