קרוב ל-112 מיליון אזרחים אמריקאים הולכים לעבוד מדי יום, חלקם מרוויחים פחות וחלקם יותר. עבור חלק מהם אפשרויות הבחירה די מצומצמות, בין אם בגל ניסיון, כישורים או תעודות לימודים חסרות. בכל זאת, תמיד טוב לדעת מהן החברות שיודעות לתגמל הכי טוב את העובדים שלהן מבחינת שכר ומה הן החברות הפחות נדיבות.
בעוד בחברות המשלמות יותר יש לא מעט תפקידים הדורשים כישורים מיוחדים, ניסיון והשכלה גבוהה, בחברות המציעות שכר נמוך יותר לרוב אין דרישה של ניסיון קודם או השכלה כלשהי. חלק מהחברות ברשימת המשלמות פחות ישנן כאלה המוגדרות כחברות ללא מטרות רווח, מה שמטבע הדברים מציב אותן גם ככאלה היכולות לשלם פחות מחברות רבות במשק.
ההבדלים במשכורות של החברות בשני הסקרים הם כמובן גדולים למדי מאחר והם מציגים שני קצוות הרחוקים אחד מהשני. בחברות שמשלמות הכי מעט במשק האמריקאי השכר השנתי הממוצע הוא לרוב מתחת ל-40 אלף דולר כאשר ככל שיורדים למטה בדירוג מתקרבים יותר לאזור ה-20 אלף לשנה. בחברות המשלמות הכי הרבה לעומת זאת, השכר השנתי לרוב מכיל שש ספרות ויכול אף להגיע לאזור ה-120 אלף דולר לשנה.
הסקרים בדקו שלוש קטגוריות: שכר שנתי ממוצע בחברה והמשרות עם השכר השנתי הממוצע הגבוה ביותר וגם הנמוך ביותר.
אתת החברות המוכרות ביותר ברשימת החברות המשלמות הכי פחות בארה"ב היא רשת המזון המהיר בורגר קינג המדורגת במקום ה-25 והמכובד למדי בדירוג הזה. השכר השנתי הממוצע אצל רשת ההמבורגרים הוותיקה הוא 37 אלף דולר לשנה שלא משקף בדיוק את הפערים בין התפקיד המרוויח ביותר, מנהל המבצעים עם כ-86 אלף דולר לשנה, לתפקיד המרוויח הכי מעט, קופאי עם קצת פחות מ-20 אלף דולר לשנה.
מצב דומה קיים גם אצל חברת פיצה האט המרוחקת רק שני מקומות מבורגר קינג ויושבת במקום ה-23 עם שכר שנתי ממוצע דומה של 37 אלף דולר לשנה כאשר גם ברשת הפיצריות התפקיד המרוויח ביותר הוא זה של מנהל מבצעים אך כאן השכר השנתי הממוצע נמוך יותר, כ-76 אלף דולר וגם השכר של התפקיד הכי פחות מרוויח הוא נמוך מזה של בורגר קינג, כ17 אלף דולר לתפקיד של שליח פיצה. הרשת אולי המוכרת ביותר שמדורגת הכי נמוך היא כנראה רשת Subway המשלמת לעובדיה שכר שנתי ממוצע של 34 אלף דולר.
מלבד תעשיית המזון גם תעשיית המלונאות מככבת ברשימת המשכורות הנמוכות ביותר כאשר בין השאר ניתן למצוא רשתות כמו הולידיי אין אקספרס, קומפורט אין אנד סוויטס, דייז אין (Days Inn) וגם קוואליטי אין. בעוד הולידיי אין אקספרס מעניקה שכר שנתי של 36 אלף דולר, שאר חברות המלונאות ברשימה מעניקות שכר המתקרב יותר ל-30 אלף לשנה. התחום שסוגר ברשימה בשני המקומות האחרונים הוא תחום האבטחה עם שתי חברות, Securitas Security Services USA במקום השני עם שכר שנתי ממוצע של 22 אלף דולר ו-G4S Security Services במקום הראשון (במקרה הזה, ראשון מהסוף...) עם 21 אלף דולר בשנה.
ברשימת החברות עם השכר הגבוה ביותר ישנן לא מעט כמובן מתחום הטכנולוגיה כאשר בין הבולטות יש בין השאר את גוגל, מייקרוסופט, אורקל, טוויטר, פייסבוק. סוגרת את הרשימה במקום ה-31 חברת "אקסון מוביל" עם שכר שנתי ממוצע של 103 אלף דולר כאשר במקום הראשון, חברת Vmware מרוויחים 126 אלף דולר בממוצע לשנה.
מכל הרשימה המכובדת למדי, התפקיד בעל ממוצע השכר השנתי הגבוה ביותר קיים דווקא בחברת התרופות ושירותי הרפואה MEDNAX שם מרוויח רופא מרדים כ-321 אלף דולר לשנה. MEDNAX מדורגת במקום ה-21 הכללי עם שכר שנתי ממוצע בחברה של 107 אלף דולר. החמישייה הראשונה מורכבת מפייסבוק במקום החמישי עם שכר שנתי ממוצע של 117 אלף דולר, כאשר אחריה נמצאות לינקדאין (120 אלף דולר), אפל (121 אלף דולר), טוויטר (122 אלף דולר) וכאמור חברת Vmware.
הדירוג המלא של החברות עם השכר השנתי הממוצע הנמוך ביותר: 29. ליטל סיזרס' אנטרפרייזס 28. טריידסמן אינטרנשיונל 27. ליברטי טקס סרוויסס 26. יות' וילג'ס (Youth Villages)-חברה ללא מטרות רווח 25. בורגר קינג 24. האמפטון אין 23. פיצה האט 22. לה פטיט אקדמי 21. בוג'אנגלס 20. הולידיי אין אקספרס 19. גריי קומיוניקיישיונס 18. כריכי הגורמה של ג'ימי ג'ון 17. אקספרס אמפלוימנט פרופשנל 16. הד סטארט 15. הכנסייה המתודיסטית פירסט יונייטד 14. פרימרוז סקולס 13. סאבוויי 12. קומפורט אין אנד סוויטס 11. פאסטנל 10. אניטיים פיטנס 9. דייז אין 8. קוואליטי אין אנד סוויטס 7. אקרס גרופ 6. גרייט קליפס 5. טראגרין לנדסקייפ 4. מסאג' אנבי 3. אלייד יוניברסל 2. סקיוריטאס 1. G4S שירותי אבטחה
החברות עם השכר השנתי הממוצע הגבוה ביותר: 31. אקסון מוביל 30. מעבדת לינקולן - MIT, המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס 29. סיסקו סיסטמס 28. נובארטיס 27. סאנפאוור 26. בלומברג 25. פי ג'י אנד אי 24. אנאדארקו 23. אורקל 22. סיילספורס 21. MEDNAX - מדנקס 20. AMGEN - אמג'ן 19. שברון 18. אדובי סיסטמס 17. נטפליקס 16. ג'ננטק 15. של -SHELL (דלק) 14. WORKDAY - וורקדיי 13. ויזה 12. פייפאל 11. INTUIT - אינטואיט 10. קוואלקום 9. גוגל 8. יאהו 7. איביי 6. מייקרוסופט 5. פייסבוק 4. לינקדאין 3. אפל 2. טוויטר 1. Vmware