מי שמחפשים נחמה באוכל צפויים למצוא את עצמם במצב בריאות לא תקין ובמשקל עודף. לאנשים שמעוניינים להוריד ממשקלם, מומלץ לשלב בתכנית האסטרטגית שלהם מספר צעדים שימנעו מהם לפנות למזון כאל מקור לשיפור מצב הרוח או לנחמה.
הצעד הראשון הוא לחפש נחמה באמצעים אחרים שאינם מזון. אחת הסיבות לכך שרבים מאבדים שליטה על המשקל שלהם בשנות השלושים והארבעים לחייהם הוא מצבי לחץ: בעיות שקשורות בכסף, תעסוקה, משפחה ודאגה לעתיד. כל אלה יכולים להתפתח למציאות שמוציאה רבים משליטה ומעמידה במצבי לחץ.
לבעיה האמורה יש שני שלבים. ראשית, הגוף הופך למחסן בו נצברים מתחים ולחצים. בהמשך לכך, השליטה על צבירת הקילוגרמים מתרופפת והאוכל הופך לנחמה. כשמגיעים לסוף יום לחוץ, במהלכו נראה שהדברים לא התנהלו כשורה, הצורך בקערה גדולה של אוכל מנחם עולה: קערת פסטה, מעט לחם, שוקולד, כוס או שלוש כוסות של יין אדום.
כל אלה אכן מסייעים למתחים להיעלם מעט ואחרי אכילה כזו אפשר להירדם ביתר קלות. אך התוצאות של דרך החיים הזו עלולים להופיע בתוך ימים ספורים, עם המשקל העודף שיצטבר על הגוף. בהמשך לכך, מומלץ לחפש נחמה באמצעים אחרים.
חשוב להבין את ההשלכות של אכילה לצורך נחמה וללמוד לחפש את המקור להפחתת לחצים במקום אחר. מזון ומשקאות אלכוהוליים יכולים להשפיע לרעה על הבריאות ולגרום לבעיות בטווח הארוך. אחת האפשרויות לנחמה ולהפחתת לחצים יכולה להיות אמבטיה חמה ונעימה; פעילות גופנית יומיומית, כגון אמנויות לחימה; או שיחה כנה עם מישהו שאכפת לו בסוף כל יום.