הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
הבנק העולמי מזהיר: הכלכלה ברצועת עזה "על סף קריסה מיידית"
המצור הישראלי-מצרי, יריבויות פנים-פלסטיניות והקיצוץ האמריקאי עשו את שלהם, כך טוען אחד הגופים הכלכליים החשובים בעולם. אחוז האבטלה עומד על 70% בקרב בני הנוער, והכלכלה כולה רשמה ירידה של 6% ברבעון הראשון של השנה

הכלכלה של רצועת עזה נמצאת ב"צניחה חופשית", כך על פי דו"ח חדש שמפרסם היום (שלישי) הבנק העולמי. עוד כתב הבנק כי נדרשת פעולה מיידית של ישראל ושל הקהילה הבינלאומית כדי למנוע "קריסה מיידית", כלשון הדו"ח.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


הבנק העולמי (צילום: Shutterstock)


על פי הדו"ח, הכלכלה ברצועת עזה רשמה ירידה של 6% ברבעון הראשון של 2018, ואחוז האבטלה הכללי עומד על 50%, ואילו בקרב צעירים ובני הנוער נתון זה עומד על 70%. באופן מפתיע, הבנק העולמי לא האשים באופן בלעדי את ישראל בנעשה. אומנם מה שמכונה "המצור על עזה", פעולה הכרחית כדי למנוע הברחת נשק לארגון הטרור חמאס, צוין בדו"ח כסיבה מרכזית, ישנן גם סיבות נוספות. קיצוצי התקציב של הרשות הפלסטינית בראשות אבו מאזן והפחתת הסיוע הכספי של ארצות הברית גם פגעו בכלכלה העזתית.

פרסום הדו"ח מגיע על רקע פגישה צפויה של ראשי הבנק העולמי בנושא הפלטיני, דבר שאמור לקרות ביום חמישי הקרוב. "שילובם של מלחמה, בידוד ויריבויות פנימיות הותירו את עזה כמדינה נכה מבחינה כלכלית", אמרה מרינה ווס, האחראית על אזור מזרח התיכון מטעם הבנק העולמי. המצב הכלכלי המדובר צפוי להימשך, וזאת לאחר שראשי חמאס אמרו שהניסיון להקל על המצור בעזרת מתווך מצרי לא צלח.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE