עשר שנים לאחר התפוצצות בועת הסאב-פריים שנבעה ממחירי דיור מופרזים, מחירי הנכסים לקנייה ממשיכים לעלות וכעת הצרות הנדל"ניות מגיעות גם לתחום השכירות. רבים פונים לשוק השכירות בגלל המחירים הגבוהים, מה שהוביל לעלייה בביקוש ללא עלייה תואמת בהיצע ומשם לעלייה במחירי השכירות למגורים.
ברבעון השלישי של השנה נרשמה עלייה של 2.9% במחירים של הדירות השכורות לעומת התקופה המקבילה בשנת 2017 וברבעון שלפניו נרשמה עלייה של 2.5% לעומת השנה הקודמת, כך שניתן לראות את תחילתה של מגמה. חשוב להבהיר, המגמה בתחום הדירות השכורות הייתה עד מזמן בשורה למחפשי הדירות, שכן הגידול בהיצע (של דירות חדשות שנבנו) סייע בהורדת המחירים אך מגמה זו התהפכה בחודשים האחרונים וכעת הביקוש עולה על ההיצע.
"המומנטום בשוק הדירות השכורות במהלך הרבעון השלישי עלה על כל הציפיות של המומחים. עם זאת, צריך לזכור שאנחנו נכנסים לתקופה בה פחות אנשים מחפשים דירות, שכן מדובר בחודשי החורף הקרים", אמר גרג ווילט, הכלכלן הראשי של חברת RealPage.
הביקוש לדירות שכורות מקבל חיזוק ממספר גורמים, ביניהם הכלכלה החזקה והמחסור בדיור בר השגה ברחבי המדינה. על פי לשכת מפקד האוכלוסין של ארצות הברית, בשליש מסך הבתים המאוכלסים ברחבי המדינה גרים דיירים המשלמים שכר דירה.
ומהנתונים הלאומיים למקומיים: בחלק מן הערים ישנה עלייה גדולה משמעותית מהממוצע הארצי במחירי הדירות השכורות, לדוגמה לאס וגאס בנואדה, אורלנדו בפלורידה ופיניקס באריזונה, בהן נרשמה עלייה של 6-7 אחוזים במחירים בשנה האחרונה. בג'קסונוויל וטמפה שבפלורידה, סן חוזה, ריברסייד וסן דייגו בקליפורניה וסולט לייק סיטי ביוטה נרשמה עלייה של כארבעה אחוזים. בערים סנט לואיס במיזורי, בולטימור במרילנד, דאלאס בטקסס וסיאטל בוושינגטון נרשמה עלייה קטנה של כשני אחוזים בלבד. לעומת כל הערים הללו, ואולי במפתיע, סן פרנסיסקו שבקליפורניה שהייתה לאחת הערים היקרות בארצות הברית השנים האחרונות הציגה ירידה קלה. עם זאת, מאז שנה שעברה ישנה עלייה של כמעט 5% במחירי הדירות השכורות.