בכתה העת "נשיונל ג'יאוגרפיק" תמצאו לרוב תמונות מרהיות ממקומות אקזוטיים, אך דווקא בחודש שעבר פורסם מאמר מעמיק על שינה וכיצד היא משפיעה על חיי היום-יום שלנו. "שינה היא כמו מדינה שכל אחד מבקר בה מדי לילה, אבל אף אחד מאיתנו לא ממש מבין אותה", סיפר עורך כתב העת, רוברט קונזיג, בראיון לרשת CBS.
המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) העריך כי 35% מהבוגרים בארה"ב אינם ישנן את הכמות המומלצת, 7 שעות בלילה. עוד נמצא כי אחד מתוך שלושה בוגרים סובלים ממחסור בשעות שינה. נתון מעניין במיוחד הוא שרוב האמריקאים ישנים פחות משבע שעות בלילה, כשעתיים פחות מזמן השינה הממוצע לפני כמאה שנים. לתופעה זו ישנה השפעה כלכלית, שכן מדי שנה משלמים אמריקאים כ-66 מיליארד דולר על מכשירים, תרופות, מחקרי שינה וכל דבר אחר שיכול לסייע. כלכלנים מעריכים כי נתון זה יגיע ל-85 מיליארד דולר מדי שנה בתוך שלוש שנים.
תמיד נאמר לנו ששינה היא טובה לנו, אבל מחקר מדעי חדש מראה עד כמה זה נכון: "כל חיה, ללא יוצא מן הכלל, מפגינה שינה בצורה פרימיטיבית, לכל הפחות. חוקי הטבע מראים שיצור, קטן או גדול ככל שיהיה, לא יכול לתפקד במאה אחוז במשך 24 שעות. הביולוגיה לא משקרת, והמתחים גובים מהגוף שלנו מחיר. בעיות לב, סכרת, ואפילו השמנת יתר קשורים לחוסר בשינה", הסביר מייקל פינקל.
נתון מעניין נוסף זה מעגלי השינה שנמצאים בתוך השינה עצמה. כלומר, כאשר אנו ישנים ישנו תהליך מעגלי שקורה מספר פעמים. בשלב הראשון שלו, אנחנו נרדמים, תהליך שלוקח בדרך כלל דקות בודדות. בשלב השני המוח שלנו נשאר פעיל, ועושה מעין סיכום יומי של הזיכרונות. היות ששינה מחזקת זכרונות, לחיילים לא מומלץ ללכת לישון אם זה עתה שבו ממשימה קשה. בשלב השלישי והרביעי אנו נכנסים לשינה עמוקה יותר, מעין בדק בית פסיכולוגי. לאחר מכן מגיע שלב ה-REM, ראשי תיבות ל-Rapid Eye Movement ("תזוזת עין מהירה") שבה לרוב אנו חולמים.
בכתב העת גם ציינו את ההשפעות על המשך היום אם מפריעים לנו בשינה. מחקרים מדעיים הוכיחו כי ישנו קשר חזק ובלתי ניתן לערעור בין שינה ללא הפרעה לבין תפקוד טוב יותר בבוקר שלמחרת. במאמר שנכתב התראיינה אריאנה הפינגטון, מייסדת האתר הפינגטון פוסט, אשר סיפרה על כך שנושא השינה הגיע לתודעה שלנו: "אנחנו נמצאים לקראת נקודת שינוי. הבעיה היא שבעולם המודרני שלנו אנו מתעוררים משינה מסיבות כלל לא חשובות, כמו שליחת הודעת טקסט. שינה בלילה שלם זה דבר נדיר, ולכן ישנה חשיבות עליונה בהצבת גבולות בכל הקשור לטלפונים הניידים", היא אמרה.