מחקר חדש מגלה כי הפסקות קבועות בזמן ישיבה ממושכת בעבודה נחוצות על מנת למנוע תופעות שליליות רבות הנגרמות כתוצאה מאורח חיים של עבודה משרדית, שמשמעותה שעות רבות על כיסא, בדרך כלל מול מסך מרצד. החוקרים מאוניברסיטת אוטגו בניו זילנד ומאוניברסיטאות הנסיך אדוארד וגולף בקנדה, ניתחו 44 מחקרים בהם נבדקו גברים ונשים בריאים מכל הגילאים. הם בדקו את השפעתה של ישיבה ממושכת רציפה, עד 24 שעות, לעומת ישיבה שהופסקה לצורכי פעילות.
ישיבה בעבודה. "חייבים להגביר תנועה במהלך היום"
החוקרים גילו כי בהשוואה לישיבה ממושכת, לקיחת מספר הפסקות על מנת לבצע סדרת פעולות קצרה שחוזרת על עצמה, עוזרת להוריד את ריכוז הסוכר בדם ואת כמות האינסולין בזרם הדם עד תשע שעות לאחר ארוחה. גם ריכוז הטריגליצרידים צנח, אם כי ההשפעה על כך ניכרה בעיכוב של 12 עד 16 שעות לאחר הפעילות.
"ההנחיות הנוכחיות לפעילות גופנית הן לשבת פחות ולזוז יותר והן תקפות לכולם", אמרה מחברת המחקר, ד"ר מרדית פדי. לדבריה, "רובנו מבלים 75% מהיום שלנו בישיבה. התופעה הזו קשורה לשיעורים גבוהים של סכרת, מחלות לב, מספר סוגי סרטן ובכלל למוות. אנחנו חייבים למצוא דרכים להימנע מישיבה ממושכת ולהגביר את כמות התנועה שלנו לאורך כל היום".
לדברי ד"ר פדי, הממצא המעניין ביותר במחקר היה שרמות הירידה בסוכר שבדם, באינסולין או בשומן, לא נראות מושפעות מהאינטנסיביות של הפעילות שמבצעים, ממה שאכלתם, מהגיל שלכם או אפילו מהמשקל שלכם. עם זאת, לדברי החוקרים נדרש מחקר נוסף על מנת לדעת מהו התזמון היעיל ביותר לפעילות בהפסקה, מה משך הזמן האידאלי שלה ואיזו פעילות היא המומלצת ביותר.