"אמרתי את זה בעבר ואומר זאת שוב, ההסכם הזה לא היה קורה ללא ג'ארד", כך אמר רוברט לייטיזר, נציג הסחר האמריקאי שהיה אמון על המשא ומתן לחידוש הסכם הסחר המשולש עם קנדה ומקסיקו אך בחר להעניק את הקרדיט על ההצלחה דווקא לחתנו של הנשיא טראמפ, ג'ארד קושנר.
הסכם הסחר החדש, "הסכם ארה"ב-מקסיקו-קנדה" (USMCA - United States-Mexico-Canada Agreement) המחליף את נאפט"א סוכם אתמול בתום משא ומתן עיקש בין ארה"ב וקנדה, רגעים לפני הדד ליין שנקבע ע"י ממשל טראמפ לסוף חודש ספטמבר. קושנר המשמש גם כיועץ מיוחד של הנשיא טראמפ קיבל שבחים רבים על חלקו בהסכם המשפיע על סחר שנתי בשווי 1.2 טריליון דולר בין שלוש המדינות.
בתחילת כהונתו של טראמפ ביקש הנשיא מקושנר לעזור לו בעניין הסכם הסחר אותו ביקש לשנות ושם דגש על המשא ומתן עם קנדה ומקסיקו. נקודת הציון המשמעותית הראשונה בדרך לרגע אותו תיאר אתמול הנשיא טראמפ כ"היסטורי", הגיעה בסוף חודש אוגוסט כאשר ארה"ב ומקסיקו חתמו על הסכם סחר חדש ביניהם כאשר בשלב קנדה עדיין לא הצטרפה.
הדרך לסיכום שהושג עם מקסיקו לא הייתה קלה: "העסקה נפלה יותר מפעם אחת", אמר לרויטרס שר החוץ המקסיקני וחברו של קושנר מימיהם בוול סטריט, לואיס וידגאראי, "אך בכל פעם זה היה אדם אחד שתמיד מצא את הדרך לחבר הכול מחדש: ג'ארד קושנר". מקור שהיה מקורב לשיחות בין ארה"ב ומקסיקו טען כי החברות בין קושנר לוידגאראי עזרה לפתור לא מעט מחלוקות שצצו בדרך ובסופו של דבר להביא לסיכום המיוחל.
גם במשא המתן הקשה יותר עם קנדה קושנר רקם חברויות משמעותיות שסייעו לו לפתור משברים שצצו בדרך. חסן יוסוף, נשיא ארגון הסחר הקנדי "Canadian Labour Congress" וחלק מצוות היועצים של שרת החוץ כריסטיה פרילנד שהובילה את המשא ומתן מהצד הקנדי היה קרוב מאוד לתהליך והצביע על שני אנשים בולטים איתם התחבר קושנר. ראש צוות היועצים של ג'סטין טרודו, קייטי טלפורד והמזכיר הפרטי ג'ראלד באטס הם שניים המוערכים מאוד ע"י ראש הממשלה הקנדי ומתחילת הדרך קושנר מצא את דרכו אל השניים הללו ויצר איתם קשר הדוק שסייע לו בתהליך.
הקשרים הללו הוכחו כמשמעותיים ביותר בשלבים האחרונים של התהליך כאשר העסק נראה על סף פיצוץ עם והמתח בין רוברט לייטיזר לכריסטיה פרילנד, מנהל המשא ומתן, עלה לטורים גבוהים. השיא הגיע ביום רביעי האחרון כאשר הנשיא טראמפ נכנס לתמונה עם אמירה שממש לא משתמעת לשתי פנים: "אנו לא מחבבים את הנציגים שלהם יותר מדי", לאחר שצוות המשא ומתן הקנדי נגע בנושא הרגיש מבחינת ארה"ב, שוק מוצרי החלב הקנדי.
בסופו של דבר קושנר ניצל את קשריו ושוחח ארוכות עם שני חבריו מהצד הקנדי ורק יום אחד לאחר האמירה של טראמפ, ארה"ב יצאה במסר הרבה יותר מפויס כאשר ביקשה לדעת מה לא פתוח למשא ומתן מבחינת הקנדים שהציבו את פרק 19 העוסק במחלוקות סביב תעשיית הרכבים כמשהו שהם לא מוכנים להתפשר עליו. יום נוסף עבר ובשישי האחרון זה כבר היה ברור שפרק 19 לא יהווה יותר מכשול בדרך להסכם הסחר החדש כאשר בממשל טראמפ לא מתכוונים להתעקש עליו.
לפי שלל המקורות שצוטטו בסוכנות הידיעות רויטרס פריצת הדרך הזו הובילה לויתורים שנעשו ע"י הצד הקנדי כאשר רגע משמעותי נוסף הגיע ביום שישי בבוקר עם שיחת וועידה טלפונית של ארבעה אנשים, קושנר, לייטיזר ושני חבריו הקנדים של קושנר, טלפורד ובאטס. "ביחד הם עברו על הנושאים החשובים וזה עזר לפריצת הדרך בשיחות ובסופו של דבר להצלחת ההסכם", אמר מקור קנדי בכיר.