מחקר חדש של השבועון הרפואי "The lancet" בשיתוף מספר רופאים מצא קשר בין צמצום זמן הצפייה של ילדים במסכים לבין שיפור היכולת הקוגנטיבית שלהם. המחקר שבדק כ-4,500 ילדים בגילאי 8-11 ציין כי לצד צמצום זמן המסכים, צריך לשלב פעילות פיזית ושינה נכונה כדי אכן לראות תוצאות.
החוקרים השוו את הנתונים שמצאו בנוגע לזמן שהילדים מבלים מול המסכים, מבצעים פעילות פיזית וישנים לקווים המנחים של תנועת "24 השעות" הקנדית שנוצרה ע"י האיגוד הקנדי לפעילות פיזיולוגית כדי לספק המלצות מפורטות לילדים כיצד כדאי להם לנצל את הזמן בכל יום נתון.
הקווים המנחים כוללים 9-11 שעות שינה, לפחות שעה אחת של פעילות פיזית ופחות משעתיים של צפייה במסכים. המחקר של "The lancet" טוען כי ילדים שפגשו את הקווים המנחים אכן הראו שיפור קוגנטיבי אך הנתון המדאיג העולה מן המחקר מראה על כך שרק ילד אחד מתוך 20 אכן מבלה את היום לפי כל שלושת הקווים המנחים וקרוב לאחד מתוך 3 לא פוגש אף לא אחד מהם.
החדשות הטובות הן שמספיק רק להגביל את זמן הצפייה במסכים או רק להקפיד על כמות שעות השינה כדי לראות שיפור מסוים ביכולת הקוגנטיבית, כך לפי המחקר. "הוכחות מראות כי שינה טובה ופעילות פיזית מקושרות עם שיפור בהישגים הלימודיים כאשר פעילות פיזית מקושרת גם לזמן תגובה טוב יותר כמו גם לשיפור ביכולות הזיכרון, תשומת לב ואיפוק", אמר ג'רמי וולש, המחבר הראשי של המחקר.