לא רק שאמזון מעלה את השכר ההתחלתי שלה ל-15 דולרים לשעה החל מחודש נובמבר, אלא שענקית הקמעונאות המקוונת רוצה לשכנע את ממשלת ארה"ב להגדיל את שכר המינימום ברמה הפדרלית, שכר שנותר 7.25 דולרים מאז 2009.
אמזון מגיעה אחרי טרגט ווולמארט, שגם הם העלו את השכר ההתחלתי שלהן ויש גם מספר מדינות ששינו לאחרונה את שכר המינימום, כדי לסייע לעובדים בעלי הכנסה נמוכה. המאמצים לשינוי ברמה הפדרלי לא צלחו, למרות התוכנית שהוצגה על ידי הסנטורים ברני סנדרס ופטי מאריי בחודש מאי הקודם.
"רוב האנשים מעוניינים מאוד בהגדלת שכר המינימום", אומר פול סון, מנהל תוכנית מדיניות בתעסוקה ארצית. "אבל הרוב הרפובליקני בקונגרס חסם את האפשרות הזו", הוא מסביר את המצב.
נכון לעכשיו 29 מדינות קבעו שכר מינימום הגבוה יותר מזה הפדרלי, כך על פי משרד העבודה האמריקאי. ב-14 מדינות שכר המינימום שווה לזה הפדרלי ובשבע מדינות אין שכר מינימום או נקבע כזה הנמוך מהפדרלי. באחרונות שכר המינימום משולם למעשה לפי החוק הפדרלי.
בשנה הבאה, שכר המינימום יעלה ב-20 מדינות וכן בוושינגטון די.סי. מתוכן, בעשר מדינות יעלה השכר לפי עליית יוקר המחייה ואילו בעשר האחרות ובוושינגטון די.סי שכר המינימום יעלה לפי תוכנית להגדלת השכר ל-12, 13.5 או 15 דולרים, בשנתיים עד חמש הקרובות.
בעוד שהשכר החדש באמזון ישפיע על 250 אלף מעובדיה, בין אלו העובדים במשרה מלאה, משרות חלקיות, זמניות ויותר ממאה אלף עובדים עונתיים, לעלייה של שכר המינימום במדינות עצמן יש השלכה מהותית.
"אם 15 דולרים יהיה סכום שכר המינימום הפדרלי, ירגישו את זה אחד מכל שלושה עובדים בארצות הברית, או 41 מיליון אנשים יראו עלייה במשכורת שלהם", אומר סון. "זה אומר שאנשים בודדים יכולים להתחיל להרשות לעצמם דירות בסיסיות או לכסות צרכים כמו גז והחזקת רכב בלי להכנס לחובות", הוא מפרט.