מחקר חדש מצא, כי מזונות המרכיבים תפריט המומלץ כבריא ללב עשויים להיות אחרים מכפי שנחשב עד כה. חודש ספטמבר הוא חודש המודעות לבריאות הלב. בהמשך לכך, כדאי לציין את ממצאי המחקר.
לדברי החוקרים, יש לבחון מחדש על המרכיבים המהווים תפריט באיכות גבוהה עבור בריאות האוכלוסייה בעולם. לדבריהם, תוצאות המחקר שביצעו מראות, כי מוצרי חלב ובשר מועילים לבריאות הלב ולאריכות ימים. מדובר על תוצאות שמובילות למסקנות שונות מאלה לפיהן נוסחו ההמלצות לתזונה בריאה בארגוני הבריאות השונים בעולם.
לפי המחקר, שערכו באוניברסיטת מקמאסטר, שבהמילטון, קנדה, ההמלצות הנוכחיות מבוססות על מחקרים ישנים, שנערכו לפני עשרות שנים במדינות בהן האוכלוסייה בעלת הכנסה גבוהה. בהמשך לכך, תוצאות המחקרים הישנים לא עולות בקנה אחד עם תוצאות מחקרים עכשוויים, שמצביעים על התזונה המתאימה למניעה של מחלות לב. לדברי החוקרים, למעשה, יש מעט מידע על בחירות המזון שאנשים אוכלים היום ברחבי העולם.
המחקר האחרון בוצע על מנת להצביע על המרכיבים לדיאטה שמתאימה לאורח החיים העכשווי ושמתאימה לאוכלוסיות שונות ברחבי העולם. החוקרים ביקשו לאתר מזונות שמקדמים את בריאות הלב ומובילים לחיים ארוכים.
החוקרים בחנו את מוצרי המזון בהתבסס על ניקוד תזונתי בסיסי, שקשור בסיכון נמוך יותר למוות, כפי שנמצא במחקרים קודמים. לפי מחקרים קודמים מדובר בפירות, ירקות, אגוזים, קטניות, דגים, מוצרי חלב ובשר.
במחקר השתתפו 218,000 אנשים מכ-50 מדינות בחמש יבשות. הם חולקו לחמש קבוצות בהתאם לאיכות הדיאטה שלהם. הסיכון למחלות לב, למחלות כלי דם ולמוות בקרב הקבוצה שצרכה את הדיאטה עם הניקוד הגבוה ביותר (18 נקודות או יותר) הוצבו בהשוואה לקבוצה שצרכה את הדיאטה עם הניקוד הנמוך ביותר (11 נקודות או פחות).
לדברי החוקרים, הקבוצה שצרכה דיאטה שעיקרה, פירות, ירקות, אגוזים, קטניות, דגים, מוצרי חלב ובשר, היו בסיכון הנמוך ביותר למחלות לב, למחלות כלי דם ולמוות מוקדם. עוד הוסיפו החוקרים, כי נמצא קשר בין שילוב בשר לא מעובד בדיאטה לבין צמצום הסיכון.
התוצאות מצביעות על הצורך להגביל את מספר הפחמימות שאוכלים ועל האפשרות לשלב מוצרי חלב ובשר לא מעובד כחלק מתזונה בריאה.