מסתבר שחוש הריח אינו מוגבל רק לאף שלנו ואנו מסוגלים להריח גם דרך זקיקי השיער שלנו. עוד מסתבר, שהם אוהבים במיוחד את ריח עץ האלגם, שצומח בהודו.
מיליונים של גברים מקריחים יכולים להפיק תועלת משפשוף הקרקפת שלהם בשמן מעץ האלגם. כך עולה ממחקר חדש. לדברי החוקרים, הכימיקל שיוצר את ריח העץ נמצא כמעורר את צמיחת השיער בתוך שישה ימים.
מבדיקות מעבדה, שנערכו על ידי מדענים בגרמניה, העלו, כי באלגום יש כימיקל, שמשמש לעתים קרובות לייצור בשמים וסבונים, ויכול להאט את מותם של תאי השיער.
אחד מכל ארבעה גברים מתחיל להקריח עד שהוא מגיע לגיל 30; כשני שליש הופכים לקרחים או לבעלי דפוסי התקרחות עד גיל 60. חוקרים מאוניברסיטת מנצ'סטר, החלו לבחון את הממצאים באשר לכימיקל שבשמן עץ האלגם על מתנדבים.
במסגרת המחקר הראשוני שלהם, הם חשפו לכימיקל המדובר רקמות קרקפת, מתורמים בגילאי 38 עד 69, שעברו לאחרונה ניתוח מתיחת פנים. בתוך פחות משבוע, נרשמה עליה ברמת הקראטין שברקמות. לדברי החוקרים הם מצאו את השמן הארומטי שחוסם את הגנים שגורמים לתאי הקראטין. הכימיקל שבשמן עץ האלגם מעיל את הקולטן בשכבה החיצונית של זקיקי השיער, שנקראים OR2AT4.
כשהחוקרים חשפו את רקמות הקרקפת לכימיקל הם גילו שניתן להעלות את מידת צמיחת השיער ולצמצם את מותם של התאים, כך שהם הצליחו לייצר צמיחה פונקציונלית, באופן רלוונטי למחקר הקליני.