מחקר חדש שנערך לאחרונה מצא קשר בין משך השינה, הפעילות הגופנית היומיומית והזמן שילדים מבלים מול מסכי הטלוויזיה והמחשב, לבין היכולות הקוגניטיביות והמנטליות שלהם.
החוקרים מצאו קשר בין שלוש דרכי התנהגות לבין ציונים גבוהים יותר במבחני יכולת מנטלית אצל ילדים. שלוש דרכי ההתנהגות המדוברות הן, לפחות 60 דקות של פעילות גופנית מדי יום; 9 עד 11 שעות שינה מדי לילה; ולא יותר משעתיים ביום מול מסכי המחשב או הטלוויזיה.
המחקר החדש נערך בהשתתפות 4,524 ילדים בגילאי 8 עד 11, שהוערכו באמצעות שישה מבחנים סטנדרטיים למדידת יכולות ומיומנויות שפה, זיכרון, יכולת תכנון ומהירות בהשלמת משימות מנטליות.
בהשוואה לילדים שלא התנהלו על פי אף אחת מדרכי ההתנהלות האמורות, הילדים שהתנהגו על פי שלוש הדרכים קיבלו ציונים גבוהים יותר ב-4 אחוזים במבחנים. מי שהקפידו על הגבלת הזמן מול מסכי המחשב והטלוויזיה ועל זמן שינה מספק רשמו עליה של 5.1 אחוזים בציונים בהשוואה לילדים שלא התנהלו על פי אף אחת מדרכי ההתנהלות האמורות.
רק חמישה אחוזים מכלל הילדים שהשתתפו במחקר התנהלו על פי כל שלושת הדרכים וכמעט 30 אחוז מתוכם לא התנהלו על פי אף אחת מהדרכים. לדברי החוקרים יתכן והזמן מול מסכי המחשב והטלוויזיה משפיע על השינה. השינה היא אחת הדרכים הקריטיות לעיצוב המוח. ילדים צריכים לישון בין 9 ל-11 שעות מדי לילה, על מנת לאפשר להם התפתחות קוגניטיבית אופטימלית.