כבר מעל לשלושה עשורים שרשת קוסטקו מציעה נקניקייה ושתייה קלה בדולר וחצי ב-750 מסניפיה ברחבי ארצות הברית. זה אולי יישמע כמו מבצע שולי וחסר משמעות בתמונה הגדולה, אך לקוחותיה רכשו את מבצע זה 135 מיליון פעמים במהלך השנה הקודמת.
כלכלנים בכירים טוענים שאותו מבצע בדולר וחצי הוא זה שגורם ללקוחות רבים לשלם 60 עד 120 דולר בעבור המינוי השנתי לרשת החנויות. "אני יודע שזה נשמע טירוף לעשות 'ביג דיל' מנקניקיה, אבל זה נושא חשוב ואנו מקדישים לזה המון זמן", אמר ג'ים סיניגל, אחד ממקימי הרשת, בראיון שערך לעיתון "סיאטל טיימס" בשנת 2009.
המבצע למעשה משקף את מדיניות החברה ואת האסטרטגיה העסקית הרחבה שלה שאותה היא מיישמת בכל התחומים, לרבות טלוויזיות, ריהוט ועד למוצרי מזון. החברה מרוויחה מעט מאוד, אם בכלל, מהמבצע, ושיעור האינפלציה גורם למחיר להראות מצחיק בכל שנה מחדש, אך סביר להניח שהמחיר לא יתייקר בקרוב. "זה הפוך להיות דבר קדוש", אמר ריצ'ארד גלנטי, מנכ"ל הכספים של קוסטקו.
בדומה למדפי החנות, גם ההיצע במסעדה היא מוגבלת. לשם השוואה, בוול מארט ישנם כ-100 אלף מותגים מוכרים ובחנות ממוצעת של קוסטקו ישנם רק כ-3,800 מותגים. בכל שנה רושמת הרשת מכירות בגובה של כמיליארד דולר רק מהמסעדות, בעיקר בזכות פיצה גדולה שנמכר ב-9.95 דולר ועוף שלם בגריל שעולה 4.99 דולר.
המסעדה, בדומה לשירותים נוספים שמוצעים כמו שירות החלפת גלגלים והזמנת חופשות, מסייעת לרשת למשוך לקוחות וגורמת לאותם לקוחות לרכוש יותר. כלומר, עצירה במסעדה גורמת ללקוח להגיע באופן פיזי לחנות, וסביר להניח שאותו לקוח ייכנס פנימה כדי לרכוש מספר מוצרים.