הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מזכיר המדינה פומפאו נפגש עם קים ג'ונג און ודן עמו על ההתפרקות מנשק גרעיני
פומפאו סיים את ביקורו הרביעי בפיונגיאנג, והמשיך אל קוריאה הדרומית. המגעים בנושא הגרעין רואים עליות ומורדות כשוושינגטון מתעקשת לסיים את נושא הגרעין לפני שתדון בהסכם השלום בין שתי הקוריאות

מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו סיים היום (ראשון) את ביקורו הרביעי בקוריאה הצפונית. פומפאו נפגש עם מנהיג המדינה קים ג'ונג און במטרה להביא להתקדמות בתהליך ההתפרקות מנשק גרעיני.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


"ממשיכים להתקדם בנוגע להסכמות". מזכיר המדינה מייק פומפאו, ארכיון


עם יציאתו מפיונגיאנג והגעתו לסיאול, צייץ פומפאו בטוויטר כי הוא פגש את קים וכי השניים "ממשיכים להתקדם בנוגע להסכמות שנעשו בפגישה בסינגפור". הוא הודה לקוריאה הצפונית על האירוח שלו ושל אנשי המשלחת שהיו עמו.

מזכיר המדינה הגיע לפיונגיאנג לאחר ביקור שערך בטוקיו, שם ביקש ממנו ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, לתאם עמו את אסטרטגיית פירוק הנשק הגרעיני של שכנותיו.

לפני כחודש וחצי הזהירה פיונגיאנג כי שיחות הפירוק מנשק גרעיני "מונחות שוב על הכף ועלולות לקרוס". בעקבות האזהרה, ביטל אז מזכיר המדינה את ביקורו שאמור היה להיערך יחד עם השליח המיוחד החדש לאזור, סטיבן ביגון.

רשת CNN פרסמה באותם ימים, מפי שלושה מקורות המעורים בנושא, כי במכתב ששלחה קוריאה הצפונית לוושינגטון נמסר כי פיונגיאנג לא יכולה להתקדם בשיחות הגרעין משום "שארצות הברית עדיין אינה מוכנה לעמוד בציפיות ממנה".

במקביל, שר ההגנה ג'יימס מאטיס הודיע כי ארצות הברית תחדש את התמרונים הצבאיים המשותפים עם קוריאה הדרומית. לאחר הפסגה שערך הנשיא דונלד טראמפ עם קים ג'ונג און בחודש יוני בסינגפור, הודיע הנשיא האמריקני על ביטול התמרונים הצבאיים המשותפים.


הנשיא טראמפ ומנהיג קוריאה הצפונית קים ג'ונג און בפגישתם בסינגפור, לפני כארבעה חודשים


המגעים בין ארצות הברית לבין קוריאה הצפונית רואים עליות ומורדות רבים, בין השאר גם בכל הנוגע לניסיון לקדם הסכם שלום בין שתי הקוריאות, שנמצאות במצב מלחמה מאז שנת 1953. הנשיא טראמפ מנצל את הרצון של פיונגיאנג לחתום על הסכם שישים סוף למתיחות בין שתי הקוריאות בניסיון לפרק אותה מנשק גרעיני. גם פומפאו התייחס בעבר לנושא ואמר כי לפני שוושינגטון תדון בהסכם השלום, על קוריאה הצפונית לוותר על נשקה הגרעיני.

בוושינגטון מאמינים כי קוריאה הצפונית מעוניינת בחתימה על הסכם שלום עם שכנתה מדרום כדי להציג את המהלך כניצחון תעמולתי וגיאו פוליטי שיאפשר לקים ג'ונג און לטעון כי הצליח לשכנע את ארצות הברית לזנוח את עמדתה האימפריאליסטית, כפי שהוא תופס אותה.

הת'ר ניוארט, דוברת מחלקת המדינה הדגישה שוב את דבריו של מייק פומפאו כאשר ענתה לשאלות עיתונאים בנושא. "אנו מאמינים שפירוק גרעיני חייב להתרחש לפני שנגיע לחלקים האחרים", כאשר הכתבים ביקשו הבהרה לגבי אותם חלקים ושאלו האם הכרזת שלום בקוריאה כלולה בהם, ניוארט השיבה בחיוב.

אחד הביטויים המשמעותיים להתקדמות בשיחות בין ארצות הברית לקוריאה הצפונית הוא החזרת גופות חיילים אמריקניים שנפלו במלחמת קוריאה בשנות החמישים של המאה הקודמת.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE