הפקה של DNA מדגימה ביולוגית כלשהי הפכה להליך קל ופשוט יחסית, כגון אלה שניתן למצוא גם בבתי הספר לרפואה, לביולוגיה וגם במעבדות לזיהוי פלילי ברחבי העולם. כיום, ניתן למצוא ערכות להפקת מבחנות כאלה בבית הספר לרפואה.
אך המראה אינו אסתטי, כגון זה המוכר לרובנו ממבחנות בדיקות הדם למיניהן. ה-DNA הוא חומצה מסיסה במים, תהליך החילוץ הרגיל שלו מסתיים בתוצר שנראה לעין בלתי מזוינת כמו גושי אטריות דקות ורזות או סוכריות העשויות צמר גפן, צפות בתוך מבחנה.
במונחים פשוטים ביותר, חילוץ DNA של צמח מתחיל בריסוק התאים של הדגימה הביולוגית, על מנת לשחרר את ה-DNA, שנמצא בתוך גרעין התא. מוסיפים לתאים המרוסקים תערובת של תמיסת מלח בתוכה ה-DNA מתמוסס בקלות. לאחר מכן מוסיפים חומר נוסף, שממיס את שאר המרכיבים שנותרו מסביב, כגון שומן וחלבון.
בסופו של התהליך גדילי ה-DNA נמשכים מן התמיסה המטוהרת באלכוהול. כך ניתן לראות במבחנה המלאה במים שפוגשים אלכוהול את הגושים. בכל תא בגוף האדם אפשר למצוא שישה פיט של DNA, כשבסך הכל מדובר על מיליארדי מיילים, אם היו מחברים את כל הגדילים זה לזה ויוצרים רצף.