ג'יימס מרדוק הוא המועמד המוביל להחליף את אילון מאסק כיו"ר טסלה אינק. לחברה יש דד ליין עד לתאריך ה-13 בנובמבר למנות יו"ר למועצת המנהלים, כחלק מההסכמות שהושגו בחודש שעבר בין טסלה, מאסק והרגולטור האמריקאי, לאחר הציוץ של מאסק באוגוסט כי השיג מימון להפיכת החברה לפרטית.
רשות ניירות הערך האמריקאית, טענה כי דבריו שקריים, השאירה לו את תפקיד המנכ"ל אך תפקיד היו"ר נלקח ממנו וכן 20 מיליוני דולרים. מרדוק נכנס לדריקטוריון טסלה ביולי 2017, לאחר שנים של עבודה עם חברות תקשורת. אין לו ניסיון בתעשייה ומעולם לא הוביל חברה המייצרת מכוניות או כלי רכב חשמליים.
מרדוק, שהוא מנהל חד פעמי של טסלה, סימן כי הוא רוצה את העבודה, נכתב בדו"ח. מוקדם יותר השנה המליצו יועצי השקעות, בעלי מניות והיועצים למשקיעים להצביע נגד מינויו של מרדוק כמנהל החברה בפגישה השנתית שהתקיימה ביוני.
היו מי שטענו כי אין לו ניסיון רלוונטי והוא בעל היסטוריה מטרידה כמנהל, אך מנגד, היו גם מי שדווקא בחרו לשים זרקור על כך שהיה חבר ביותר מידי דריקטוריונים, כיום הוא חבר בבורדים של פוקס המאה ה-21, News Corp (NWSA.O) הוא עזב את הנהלת Sky Plc (SKYB.L) ביום שלישי.
מנהל המחקר של חברת הייעוץ גלאס לואיס, קורטני קייטינג, אמר כי בעוד שעזיבתו של מרדוק יכולה להקל כמה חששות, כיו"ר טסלה תהיה לו מחוייבות גדולה היות והחברה עומדת בפני לחצים רבים. "עדיין הייתי מסתייג לגבי כמות הזמן שהוא יוכל להקצות לזה", אמר, בהתייחס לאפשרות המינוי.
טסלה נמצאת ברגע מכריע, היות שהיא נאבקת לייצר דגם sedan3 בנפח גדול ולספק אותו במהירות ללקוחות, כשהיא נמצאת במשבר מזומנים מתמשך. מאסק נשבע כי החברה תפיק רווחים ותהיה בעלת תזרים מזומנים חיובי ברבעון השלישי והרביעי.
ה-SEC תבעה את מאסק ב-27 בספטמבר, בטענה כי פרסם אמירות שקריות ומטעות והגיעה עימו להסדר יומיים לאחר מכן, במסגרתו אינו רשאי להיבחר ליו"ר טסלה במשך שלוש שנים, והחברה נדרשת למנות שני דירקטורים חדשים בלתי תלויים לדריקטוריון החברה.