קרנות הנדל"ן אשר בבעלותן נמצאים קניונים ומרכזי קניות נוספים שבהם הייתה לרשת "סירס" נוכחות גדולה ממתינים כבר שנים ארוכות לקריסת הרשת, וזאת כדי לערוך שיפוצים ולעלות את מחיר שכר הדירה. רוב הקניונים הגדולים בארה"ב נשלטים ע"י אותן קרנות, ולעיתים תכופות הן ידועות תחת השם האמריקאי "קרן ריט", ראשי תיבות של Real Estate Investment Trust.
בשנים האחרונות אותן קרנות דווקא בחרו לקחת צעד אחורה מרשת סירס, שמוקדם יותר היום הודיעה על פשיטת רגל, דבר שיגרום לסגירת 142 סניפיה, רבים מהם בתוך מרכזי קניות. כאמור, בשנים האחרונות בכירים בקרנות הנדל"ן ידעו שהרשת מתקשה וספרו את הימים לסופה. למעשה, סירס מהווה פחות מאחוז מסך ההכנסות של אותן קרנות. אם הרשת לא הייתה פושטת את הרגל, על הקרן היה להשקיע כ-12 מיליון דולר בפינוי ושיפוץ של המקום. כעת, עם הודעת החברה, יוכלו הקרנות לחסוך מיליוני דולרים. עדות לכך ניתנה בעליות שנרשמו במניות של מספר קרנות מרכזיות.
חלק גדול מהקרנות יוכלו כעת לעלות את המחיר הדרוש בעבור שכירת המקום. חשוב להבין, כאשר הקרנות חתמו על הסכמים מול הרשת לפני כעשרים שנה, ראשי סירס הכניסו סעיפים שאוסרים על העלאת שכר הדירה. במבט משנה לשנה, לא מדובר בהבדל משמעותי אך כאשר מסתכלים על הנתונים לאורך רבע עשור, ניתן לראות שהקרנות הפסידו מאות מיליוני דולרים. גם פשיטת הרגל של רשתות כגון "טויס אר אס" הובילה למהלך דומה.
באופן כללי, העלאת מחירי השכירות של שטחים מסחריים היא תופעה שמתרחש מדי שנה. כעת יתאפשר לבעלי השטח, לרבות קרנות הנדל"ן, לערוך רענון לשטחים המסחריים עם דיירים חדשים. חוזה שכירות שנחתם השנה יכול להניב הכנסה כפולה או אפילו משולשת מגובה שכר הדירה שמשלמת כיום סירס. כך למשל, בסטטן איילנד שבניו יורק הרסו לאחרונה סניף של רשת קיי-מארט (שנרכשה ע"י סירס בשנת 2005). שטח זה ייפתח מחדש בשנת 2020 וגובה השכירות יעלה ב-727% לעומת מה ששילמה סירס.
"זה לא הפתיע אותנו, אבל זה בהחלט מתסכל שלקח כל כך הרבה זמן", אמר דיויד בוג'ניקי, מנהל יחסי לקוחות בקרן הנדל"ן קימקו (Kimco). "סירס שילמו, בממוצע, 5.25 דולר על כל רגל רבוע שזה למעשה המחיר הנמוך ביותר בטופ 50 'דיירים' שלנו. דייר ממוצע משלם ל-15.95 דולר לרגל רבוע".