מחקרים חדשים מראים כי במדינות שאישרו את השימוש במריחואנה חלה עלייה במספר תאונות הדרכים. אחד המקרים שהתפרסם היום (חמישי), מטעם מכון הביטוח לבטיחות בדרכים, בחן את השפעת המריחואנה לשימוש עצמי לא רפואי בקולורדו, וושינגטון ואורגון והציג ממצאים חד משמעיים. בשלוש המדינות מותרת צריכה מריחואנה לשימוש עצמי, כשקולורדו הייתה הראשונה בארצות הברית להתיר זאת בינואר 2014. וושינגטון הצטרפה ביולי אותה שנה ובאורגון מותרת צריכה מריחואנה מאז אוקטובר 2015.
מהנתונים עולה, כי בשלוש מדינות אלו הייתה עלייה ממוצעת של 5.2% במספר תאונות הדרכים לאורך התקופה. להערכת החוקרים ובשקלול פרמטרים נוספים, הצפי היה לעלייה של 4.1% במספר התאונות במהלך חודשים אלה אלמלא אושרה בצריכה העצמית, כלומר ניתן לזהות תרומה ניכרת של השימוש בעליה במספר התאונות.
על רקע העלייה בדרישה ללגליזציה של מריחואנה במדינות נוספות, בחן המכון את נתוני תאונות הדרכים במדינות אלה בהתבסס על דוחות המשטרה לתאונות דרכים שאירעו במדינות אלה החל מינואר 2012 ועד דצמבר 2016. מאחר שמדובר רק בתאונות שדווחו למשטרה, יתכן כי מספר התקריות גבוה אף יותר שכן תאונות קלות לא מדווחות לא נספרו. הנתונים הושוו למדינות שכנות בהן הצריכה אינה מותרת כדי שישמשו קבוצת בקרה להשוואה על מנת לבודד את מרכיב הלגליזציה כגורם משפיע.
בניתוח התוצאות עבור כל מדינה, עולה כי הלגליזציה של מריחואנה בקולורדו גרמה לעלייה של 7.4% במספר תאונות הדרכים שדווחו למשטרה. על פי המודל שבנו החוקרים, בהנתן כל התנאים והמאפיינים האחרים באותה תקופה, אלמלא אושרה צריכה המריחואנה מספר התאונות היה יורד ב-8.7%. בוושינגטון ההשפעה הייתה קטנה יותר עם עלייה של 3.6%. נתון זה עולה בקנה אחד עם השערת המחקר אך אינו מובהק סטטיסטית. גם באורגון העלייה במספר התאונות בשיעור של 4.3% לא הייתה מובהקת סטטיסטית אבל בהחלט ניכרת.
על פי סקר של מכון המחקר פיו שפורסם לפני עשרה ימים, למעלה מ-60% מהאמריקנים תומכים בלגליזציה גורפת של מריחואנה לשימוש עצמי, פי שניים ממספר התומכים בכך בסקר מקביל שנערך בשנת 2000. על אף שעדיין יש הבדלים דמוגרפיים בין התומכים והמתנגדים ללגליזציה, גם בקרב הרפובליקנים חלה עלייה בשיעור התמיכה בה מאז 2015, וגם בקרב האוכלוסיה המבוגרת שנחשבת שמרנית יותר בגישתה לנושא.