- האם צוקרברג נכנע ללחצים מבפנים? בפייסבוק לא אהבו את הנטייה של המנכ"ל לא "להתלכלך" בפרשות האחרונות
- ברקע הפרשות האחרונות: פייסבוק מקלה את הגישה להגדרות הפרטיות והאבטחה
- למרות הדיבורים היפים, פייסבוק מתנגדת להצעות חוק שמגבילות את השליטה שלה במידע של הגולשים
- דליפות המידע האישי של פייסבוק: החברה מנתקת את קשריה עם כל החברות האחיות של קיימבריג' אנליטיקה
- צוקרברג מגיע לפרלמנט האירופי כדי להדוף את המתקפה על פייסבוק
- מארק צוקרברג הצליח להרגיז את האירופאים
- הסערה הבאה של צוקרברג? פייסבוק מסרבת להסיר פוסטים של מכחישי שואה
- מחדל אבטחה ענק בפייסבוק: 50 מיליון חשבונות נפרצו
- פייסבוק: "רק" 30 מיליון חשבונות נפרצו במתקפה הגדולה
ארבע קרנות ציבוריות אמריקאיות גדולות, שמושקעות בפייסבוק, דורשות להדיח את מייסדה, מארק צוקרברג, מתפקיד יו"ר דירקטוריון החברה. זאת, בעקבות שורת פרשיות לא מחמיאות בהן הייתה הרשת החברתית מעורבת לאחרונה. את הדרישה הגישו יחד הקרנות הציבוריות של אילינוי, רוד איילנד ופנסילבניה ומשרד המבקר של ניו יורק. הקרנות, המנהלות את כספי הפנסיה במדינותיהן, נחשבות לשמרניות מאוד בעמדותיהן ובהשקעותיהן. במקביל, הם מנסות לצרף למהלך משקיעים פרטיים ומוסדיים נוספים.
יש לציין כי הצעה דומה הועלתה בדירקטוריון פייסבוק בשנה שעברה, אך לא התקבלה. כזכור, מארק צוקרברג אוחז בכ-60% ממניות פייסבוק, כך שככל הנראה גם הדרישה הנוכחית תידחה. יחד עם זאת, מדובר בקרנות השקעה חזקות מאוד, שיכולות למשוך אחריהן משקיעים מוסדיים ולייצר אופוזיציה חזקה בדירקטוריון פייסבוק. "מדובר במאבק על דעת הקהל", אמר סת' מגזינר, מנכ"ל הקרן של רוד איילנד.
ההצעה הנוכחית אמורה לעלות לדיון בפגישת המשקיעים הבאה, במאי 2019. היא כוללת הקמה של דירקטוריון עצמאי, שיאפשר פיקוח נפרד על פעילות פייסבוק ויעקוף למעשה את צוקרברג. יש לציין כי מדובר באפשרות מקובלת במצבים בהם קיימת הסכמה כי דירקטוריון החברה אינו מגן על האינטרסים של המשקיעים החיצוניים.
כזכור, מניית פייסבוק ספגה ירידות חדות השנה. זה החל עם פרשת קיימברידג' אנליטיקה, בה נחשף כי חברת ניתוח המידע ניצלה את גישתה למידע פרטי של משתמשי פייסבוק כדי למכור אותו לצד שלישי. בהמשך נחשף שפייסבוק אפשרה הפצת "פייק ניוז", על ידי גורמים פוליטיים ומסחריים. הפרשה האחרונה שנחשפה הייתה פריצה לעשרות מיליוני חשבונות של משתמשי פייסבוק. הדיווחים עמדו על 50 מיליון משתמשים שחשבונותיהם נפרצו, אך פייסבוק טענה כי מדובר "רק" ב-30 מיליון.
השבוע גם התברר שכ-3 מיליון משתמשים באירופה נפלו קורבן לגנבת המידע האחרונה. בעקבות זאת, צפויה רשות הפרטיות האירופית לפתוח בחקירה, במסגרתה תבדוק אם הייתה הפרה של תקנות הגנת הפרטיות באירופה. אם הרשות תמצא שפייסבוק אכן הפרה את תקנות הפרטיות, עלולה לספוג קנס של עד 4% מהמחזור השנתי שלה.