על רקע הירידה של אחוז האבטלה לשיעורו הנמוך מזה חמישים שנים, העובד האמריקאי הממוצע מתחיל לראות את המשכורות שלו עולה בקצב גבוה יותר. משרד העבודה פרסם מוקדם יותר היום את הנתונים הרשמיים לפיהם השכר השבועי הממוצע עלה ברבעון השלישי ב-3.3% לעומת הרבעון הקודם, כמעט אחוז שלם מעל לגובה האינפלציה (2.6%).
מדובר בשיפור משמעותי לעומת הנתון המקביל של הרבעון השני של השנה, אז השכר השבועי הממוצע עלה ב-2% בלבד. בהתחשב בגובה האינפלציה, למעשה מדובר בהפסדים של כסף. אולם כעת מקווים אנשי משרד העבודה כי תהיה זו ההתחלה של מגמה מבורכת ולא תופעה ייחודית.
כלכלנים מסבירים כי ההעלאה במשכורות היא החלק החסר בהתאוששות של הכלכלה האמריקאית, שכן מניות רבות ומדדים חשובים הגיעו לשיאים חדשים בשנה האחרונה, חרף הימים הקשים האחרונים. תחילה ניסו בבית הלבן לא להתייחס אל הנתונים הרשמיים, אך גם יועצי המועצה הכלכלית של הבית הלבן מצאו כי השכר מטפס ב-1.4% משנה לשנה, הרבה פחות משיעור האינפלציה.
ג'נט ילן, לשעבר יו"ר הבנק הפדרלי, הסבירה השבוע בכנס שנערך בוושינגטון מדוע המשכורות לא עולות בקצב מקביל לירידה של אחוז האבטלה: "לחברות יש היום יותר כוח שוק מבעבר, ולכן הן אינן ממהרות לעלות את השכר", היא אמרה. עוד הסבירה כי במקומם לעלות את השכר של העובדים, חברות רבות מעדיפות לחלק הטבות אחרות כמו חופשה בתשלום או הספקת ביטוח בריאות. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שאם הכלכלה תיחלש, קל יותר לחברה לחזור בה מהבטחה לספק חופשה בתשלום מאשר להוריד בחזרה את השכר של העובד. עם זאת, מדובר בסיכון בעבור החברה, שכן בסופו של דבר אין מנוס מלעלות את השכר, בדומה לצורה בה פעלה אמזון מוקדם יותר החודש.