ה-FBI פתחה בבדיקת נתוני המכירות של דגם 3 של טסלה, כך דיווח אמש (שישי) הוול סטריט ג'ורנל. הבדיקה היא חלק מחקירה רחבה יותר בחשד להטעיית משקיעים. הבולשת הפדרלית בודקת את נתוני המכירות מאז תחילת 2017, ככל הנראה בחשד שהמספרים נופחו במצג שווא.
הבדקה החדשה היא הסתבכות נוספת של החברה החדשנית עם הרשויות הפדרליות. רק לאחרונה הגיעו החברה והעומד בראשה אלון מאסק להסדר בעקבות הציוץ השנוי במחלוקת של מאסק שנחשד כניסיון להריץ מניות. מאסק צייץ לפני מספר שבועות כי השיג מימון לקנות את מניות החברה מן הציבור בשווי של 420 דולר - התחכמות הקשורה לשימוש בקנאביס - ולהפכה שוב לפרטית. הרשות לניירות ערך לא קיבלה יפה את ההתחכמות ופתחה בחקירה נגד טסלה ומאסק, שהסתיימה בהסדר לפיו השניים ישלמו 40 מיליון דולק כקנס ומאסק יעזוב את תפקיד יושב ראש דירקטוריון החברה.
על פי הדיווחים, גם הבדיקה הנוכחית החלה בעקבות אמירות של מאסק, אולם טסלה מסרה כי היא לא קיבלה זימון, בקשה למסירת עדות או כל הליך פורמלי אחר. עם זאת, הג'ורנל דיווח כי עובדים בחברה כן זומנו, וכי הסוכנים הפדרליים חוקרים אם החברה הציבה ביודעין יעדי ייצור בלתי אפשריים.
טסלה התקשתה להגביר את קצב הייצור של דגם 3 כפי שהבטיחה עד לרמה של 5,000 יחידות בשבוע, זאת בשל תקלות במפעלים ודיווחים על תנאי עבודה בלתי ראויים. הבולשת הפדרלית בודקת אם החברה פרסמה בציבור ביודעין יעדי ייצור בלתי אפשריים בכדי להגביר את אמון המשקיעים במניית החברה.
טסלה הודיעה בתגובה כי נהגה בשקיפות לגבי הקושי לעמוד ביעד הייצור, וכי הזהירה את משקיעיה בתחילת הייצור של דגם 3 ש"אנחנו נכנסים לגיהינום ייצור" (Production hell - מונח שנפוץ בעיקר בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה, ומתייחס לפרוייקטים המתעכבים בשל קשיים לוגיסטיים, טכניים ואחרים).
טסלה הוסיפה כי העיכוב בחצי שנה בהגעה ליעד הייצור המוצהר נבע מקשיים בלתי צפויים ב"פס ייצור ראשון מסוגו". החברה טענה כי הפילוסופיה שלה אינה להציב יעדים שקל להשיגם, ולא כאלה שהם בלתי אפשריים, וכי יש לזכור שטסלה עמדה ביעדים רבים שאנשים רבים חשבו לבלתי אפשריים.
מניית החברה צללה עם פרסום הדיווח, אולם המשקיעים ככל הנראה מאמינים כי הסערה המסוימת הזו תחלוף, ועודם מרוצים מן הרווח הרבעוני, ועד סיום המסחר אתמול זינקה מניית טסלה במעט יותר מ-5% לעומת מחיר הסגירה הקודם.