מחקר שפורסם השבוע ע"י אוניברסיטת ג'ונס הופקינס טוען ש-75 אלף (כ-8,000 בשנה) ילדים ונערים הובהלו לחדרי המיון ברחבי ארצות הברית כתוצאה מפציעות ירי בתשע השנים האחרונות. מדובר בפעם הראשונה שבה נערך מחקר ברמה הלאומית כדי לנסות ולהבין עד כמה פציעות כתוצאה מירי הן שכיחות, בייחוד בקרב צעירים.
המחקר לא נועד רק להבין את מספרם, אלא גם את ההשפעות האחרות. כך למשל, הטיפול באותם קורבנות ירי עלה שלושה מיליארד דולר במהלך תשע השנים הללו. עוד נמצא כי מעל לשליש נזקקו לאשפוז ממושך ושישה אחוזים מהם נפטרו מפציעהם. המחקר נבדק על הנתונים של 2006-2014 ומצא תחילה כי ישנה מגמת ירידה בכמות הפצועים, אך זו דווקא עלתה בשנתיים האחרונות שנבדקו.
על כל 100 אלף ילדים ונערים שמגיעים לבתי החולים ברחבי המדינה, 11 מתוכם סובלים מפציעות ירי. כאשר מביטים על הערך המוחלט של נתון זה, מדובר ב-8,300 ילדים ונערים בכל שנה. אולי מספר זה נשמע לכם נמוך, אך חשוב לזכור נתון אחד חשוב ביותר: המחקר אינו מתייחס לצעירים שנורים למוות ואינם מגיעים לבית החולים. כמו כן, רבים מעדיפים ללכת לרופאים פרטיים כדי לטפל בפציעות מסוג זה כאשר מדובר בעבירה על החוק, והם גם לא מיוצגים במחקר.
"אני לא יודע איזה נתונים נוספים אפשר להציג כדי שנתאחד יחדיו כדי לטפל בבעיה הזו", אמר ד"ר פאיז גאני, חוקר בכיר באוניברסיטת ג'ונס הופקינס אשר עמד בראש המחקר. החוקרים התבססו על מידע רשמי שפורסם ע"י הממשלה. הם התמקדו בפצועים מתחת לגיל 18, אך הגיל הממוצע שנבדק היה 15. 40% מכלל פצועי הירי טענו שמדובר בטעות ואילו 2% בהתאבדות או ניסיון התאבדות. כאשר משווים בין שני המינים, ניתן לראות כי הסבירות שנער יגיע לבית החולים עם פציעת ירי גדולה פי 5 מזו של נערה בגילו.
הממצא העיקרי של המחקר הוא שפציעות כתוצאה מירי בקרב צעירים אינן רק תופעה שמתרחשת בעת אירועי ירי המוני, אלא הרבה מעבר לכך. ד"ר רוברט סג', רופא בכיר באוניברסיטת טאפטס, סיכם את המחקר ואמר: "זה מעציב מאוד כי הילדים האלה גדלים אל תוך הפחד וזה משפיע על היכולת שלהם להרגיש בטוחים בבית או בבית ספר. זה גורם לתגובת שרשרת בעת ההתפתחות של הילד", הוא אמר.