כאשר כולנו נצביע בשבוע הבא לבחירות האמצע, מנהיגים רבים בעולם ימתינו בדריכות לתוצאות ההצבעה. אויבותיה של ארצות הברית, כמו גם ידידותיה, ינסו לנתח את תוצאות ההגרלה ואת ההשלכות שלה על עתידו הפוליטי של הנשיא דונלד טראמפ ועל עתיד מדיניות החוץ האמריקנית - בין אם מדובר בסנקציות נגד איראן, שיחות הגרעין עם קוריאה הצפונית או הקמת החומה לאורך הגבול עם מקסיקו.
כמה מנהיגים זרים מקווים לרוב דמוקרטי בקונגרס, ומקווים שהאופוזיציה לנשיא תילחם בו על שלל נושאים ובהם אמנות בינלאומיות, מדיניות ההגירה ומדיניות מכסי המגן. מדינות אחרות, כמו קוריאה הצפונית, מקוות שדווקא הרוב בקונגרס יישאר רפובליקני כדי שהנשיא לא יוטרד בשל אופוזיציה מבית.
זו לא הפעם היחידה שבה הבחירות הפנימיות מעוררות עניין אצל מדינות זרות. עם זאת, הבחירות הנוכחיות נתפסות כהרות גורל בכל רחבי הגלובוס, כך טוענים מומחים, בעיקר בשל מדיניות החוץ של הנשיא טראמפ.
"בגלל שההליכים הפוליטיים אינם צפויים, וחלקם גם לא מתפקדים, מנהיגי העולם צופים אפילו ביתר דריכות מאשר בעבר", אמר אלן קרלסון, ראש התכנית ללימודי סין ואסיה באוניברסיטת קורנל.
סו מי טרי, מומחית לקוריאה הצפונית במרכז ללימודי אסטרטגיה ויחסים בין לאומיים בוושינגטון, אמרה כי לקים ג'ונג און, מנהיג קוריאה הצפונית, יש הרבה על הכף בבחירות. לדבריה, הדיקטטור מעוניין בהסכם שלום ובהכרזה על סיום מלחמת קוריאה. ניסיונו של קים להגיע להסכם הפך לנקודת מפנה ביחסי וושינגטון-פיונגיאנג, ובניסיון של ארצות הברית להביא לפירוז הנשק הגרעיני של קוריאה הצפונית.
בסין, שכנתה של קוריאה הצפונית, מנסים לבחון כיצד תהיה ההשפעה של בחירות האמצע על מדיניות הסחר של שתי המעצמות. הנשיא טראמפ האשים את בייג'ינג בהתערבות בבחירות כדי לפגוע במדיניות הסחר שלו. כראיה, הנשיא ובכירים אחרים בבית הלבן צוטטו תוכן שיווקי שנפרס על פני ארבעה עמודים בעיתון הגדול ביותר באייווה.
המומחים טוענים כי ישנן ראיות דלות בלבד להתערבות של הממשלה הסינית וטוענים כי פרסום של גורמים סיניים בעיתונים בארצות הברית אינו דבר נדיר. למרות זאת, אין ספק שהממשל הסיני סקרן מאוד לגבי היום שאחרי הבחירות.
אם נישאר באזור המזרח, נגיע גם לאויבת הגדולה ביותר של ארצות הברית - איראן. טראמפ מנסה לבודד, שוב, את טהרן, ולכן אין ספק שמנהיגי הרפובליקה האסלמית מנסים להבין אם הם יכולים להמתין בסבלנות כדי שטראמפ יאבד את כוחו, או שהם חייבים תכנית נוספת.
טריטה פארסי, מקימת המועצה האיראנית-אמריקנית שמנסה לקדם את היחסים בין שתי המדינות, טוענת כי בחירות האמצע יהוו סימן טוב לאיראנים בנושא זה. לדבריה, השאלה העיקרית עבור איראן היא עתיד הסכם הגרעין שנחתם בשנת 2015. טראמפ נסוג מההסכם והטיל מחדש את העיצומים שנועדו לפגוע בכלכלה האיראנית.
אך לא רק במזרח ממתינים בציפייה ליום הבחירות, אלא גם במערב. הנשיא טראמפ לא הסתיר את סלידתו מכמה מידידותיה הקרובות ביותר של ארצות הברית, ואירופה מרגישה קורבן למתקפותיו. טראמפ מתח ביקורת חריפה על הסכם הסחר הטראנס-אטלנטי ואמר כי "אף אחד לא התייחס אלינו גרוע כמו האיחוד האירופי".
טראמפ לא נותר רק בחלקת הדיבורים, אלא גם פעל. הוא הטיל מכסי מגן על מתכת ואלומיניום מיובאים מכל מדינות האיחוד האירופי, ובתגובה האיחוד הטיל מכסי מגן על סחורה אמריקנית, כגון אופנועי הארלי דיווידסון.
גם המדינות החברות בנאט"ו ממתינות לראות כיצד ייראה הקונגרס לאחר הבחירות. היחס של הנשיא כלפי הארגון לא היה רך בלשון המעטה, והוא קרא לחברות אחרות בו להגביר את הסכומים שהם מעבירים לקואליציה.
למרות זאת, ככל הנראה האירופים לא מקווים לתבוסה קשה לנשיא בבחירות הקרובות. אלמר ברוק, מי שעמד בראש הוועדה ליחסי חוץ בפרלמנט האירופי, אמר השבוע לטלויזיה הגרמנית כי אם הקונגרס יהפוך לדמוקרטי, טראמפ יעסוק רק במדיניות החוץ, כי הוא לא יוכל לפעול רבות בנושאי פנים. "זה עשוי להפוך אותנו לעצבניים הרבה יותר", אמר.