הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
נמאס מהיחס: מאות עובדי גוגל ברחבי העולם פתחו בצעדי מחאה נגד ההנהלה
העובדים מוחים על פערי השכר ועל ההטרדות המיניות. הם דורשים להוסיף נציגי עובדים לדירקטוריון חברת האם. עוד אלפי עובדים צפויים לפתוח היום בצעדי מחאה

מאות עובדים של ענקית הטכנולוגיה גוגל, יחד עם קבלנים של החברה באסיה יצאו באמצע יום העבודה (חמישי) ממשרדיהם במחאה על הסקסיזם, הגזענות ועל הכוח הרב שניתן למנהלים השונים בחברה, לטענתם. עוד אלפי עובדים ברחבי העולם צפויים לקיים צעדי מחאה נגד החברה.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


העובדים דורשים שינוי. משרדי גוגל


בהודעה שפורסמה אמש, מארגני המחאה קראו לחברת האם של גוגל, אלפאבית, להוסיף נציגים של העובדים לדירקטוריון ולחשוף מידע על פערי השכר בחברה. המוחים דרשו גם לשנות את שיטות משאבי האנוש כדי לטפל בתלונות על הטרדות מיניות בהליך הוגן יותר.

מנכ"ל גוגל, סונדאר פיצ'אי אמר כי "העובדים העלו רעיונות והחברה בוחנת את כל הפידבקים כדי שנוכל להפוך אותם למציאות".

הטענות של מאה אלף עובדי אלפאבית, ועשרות אלפי המועסקים בקבלנות לא השפיעו על שווי מניות החברה. עם זאת, העובדים צופים שהיא תעמוד בפני בעיה של גיוס עובדים חדשים ובעיה של שימור עובדים קיימים במידה והדרישות שלהם לא ייענו.

צעד המחאה בא בעקבות דיווח בניו יורק טיימס בשבוע שעבר, על פיו בשנת 2014 העניקה החברה מצנח פרישה בגובה של 90 מיליון דולר לאנדי רובין, שהיה אז סגן נשיא החברה והואשם בהטרדה מינית.


בוחנים את רעיונות העובדים. מנכ"ל גוגל סונדאר פיצ'אי


רובין הכחיש את הטענות נגדו, ולדבריו הם כוללות "הגזמות פרועות" בנוגע לפיצויים. גוגל לא הגיבה לידיעה.

הדיווח העניק רוח גבית לתנועה שהתעוררה בקרב עובדי החברה לפני כמה חודשים, שנועדה להגביר את הגיוון האתני, לשפר את היחס לנשים ולמיעוטים ולהבטיח שהחברה תעמוד בסלוגן שלה "אל תהיה רשע" כפי שמצופה ממנה.

רוב הפעילות של תנועת המחאה שבתוך החברה נעשתה בתוך כותלי המשרדים. העובדים חתמו על עצומות, ישבו לפגישות עם מנהלים בכירים וקיבלו סיוע מארגוני סיוע לעובדים.

היום פרסמו העובדים ברשתות החברתיות הודעה בנוגע לצעדי המחאה, והם צפויים לשאת דברים בכיכרות מרכזיות במקומות שונים.

מאז שהוקמה לפני כשני עשורים, גוגל נודעה ברחבי העולם על שום השקיפות עם העובדים. עם זאת, המוחים טוענים כי המנהלים הבכירים, כמו בכירים בחברות הייטק אחרות, לא מיישמים את השינויים הדרושים במהירות מספיקה.

"בעוד שגוגל שולטת בשפת הגיוון, הצעדים שהיא עושה כדי להגביר את השיוויון ולהפסיק את ההטרדות המיניות מעטים מדי", אמרו מארגני המחאה.

לדבריהם, על החברה לפרסם דוח על נתוני ההטרדות המיניות ולהפסיק את הבוררות בפרשות הטרדה כאלה.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE