הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
דיווח: ישראל וקטאר הסכימו על הקמת מעבר ימי בין עזה לקפריסין ועל הגדלת אספקת החשמל לרצועה
לפי הדיווח, הצדדים סיכמו שהמעבר יהיה נתון לפיקוח בין לאומי. ישראל דרשה נוכחות במעבר, חמאס הסכים להצבת מצלמות מעקב. ישראל תעביר לעזה דלק במימון קטאר

קטאר וישראל הסכימו ביניהן על הקמת מעבר ימי בין רצועת עזה לקפריסין, שיהיה תחת פיקוח בין לאומי. בנוסף, סיכמו המדינות על הגדלת אספקת החשמל לרצועה בעזרת דלק שיועבר מישראל במימון קטארי. כך דיווח העיתון הלבנוני אל-אחבאר. לפי הדיווח, ישראל דרשה כי תהיה לה נוכחות בפועל במעבר הימי, וחמאס הסכים להצבת מצלמות מעקב ופיקוח, כפי שהיה במעבר רפיח.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


 

כזכור, אתמול הוכנסו לרצועת עזה 15 מיליון דולר במזומן שהועברו מקטאר במזוודות בידיעת ישראל ובהסכמתה. על פי גורם ביטחוני, מדובר בסיוע הומניטרי לכחצי מיליון עזתים. הכסף יופנה למשפחות נזקקות, בתי חולים, מרפאות, בתי ספר, גני ילדים, תשתיות כגון התפלת מים, חשמל, ביוב וכמובן שכר לעובדים. יש לציין כי מתוך 43 אלף פקידים שקיבלו משכורות הוחרגו כ-5,000 אנשי הזרוע הצבאית של חמאס.

 

 

יחד עם זאת, האו"ם אינו מעורב בהעברת הכסף, כך שלא ברור מי יפקח שהכסף אכן מגיע לפקידים האזרחיים של ממשל חמאס ברצועה ולא לאנשי הזרוע הצבאית. גורם ביטחוני ישראלי בכיר אמר כי ישראל מפקחת על העברת הכספים וכי "אף שקל לא יגיע לזרוע הצבאית של חמאס או לג'יהאד האסלאמי". נציגי ממשל חמאס הודיעו  כי בנוסף לפקידי הארגון, 5,000 משפחות של נפגעי "הפגנות השיבה" - הרוגים, פצועים קשה ואלו שגפיהם נקטעו, יקבלו 700 שקלים כל אחת.

 

 

הנציג הקטארי שהעביר את הכסף, מוחמד אל-עמאדי, הגיע ביום רביעי לרצועת עזה, על מנת לעקוב מקרוב אחר פיתוח פרויקטים שעשויים לשפר את המצב הכלכלי בה. אל-עמאדי אמר לתקשורת הפלסטינית כי ארצו תמשיך לשלם את משכורות הפקידים והמשפחות הנזקקות בעזה למשך שישה חודשים, בסכום של 15 מיליון דולר בכל חודש. זאת, בנוסף ל-10 מיליון דולר שיועברו עבור דלק. כמו כן, אל-עמאדי אמר כי ישנו הסכם עם ישראל, שכולל את פתרון בעיית החשמל, סוגיית הנתיב ימי וצעדים נוספים שיקלו על תושבי עזה, אותם נמנע מלפרט.

 

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE