שלוש חברות ענק בתחום הטכנולוגי, פייסבוק, איביי ו-Airbnb, מצטרפות לגוגל ומשנות מדיניות חשובה המאפשרת להם לטפל במקרים של הטרדה מינית באופן פרטי ומבלי לערב את רשויות אכיפת החוק. מדיניות זו זכתה לביקורת רבה מאחר ונטען כי היא מאפשרת לחברות ולמטרידים עצמם להתחמק מעונשים כבדים.
המדיניות ידועה תחת השם "בוררות חובה", ובפועל היא מונעת מתלונות כלשהן להגיע אל בתי המשפט השונים. גוגל שינתה את המדיניות שלה ביום חמישי האחרון לאחר שעובדים רבים מחו בעקבות הפרסום ב"ניו יורק טיימס" לפיו בכירים בחברה שהואשמו בהטרדות מיניות עזבו את גוגל עם חבילות פיצוי בגובה עשרות מיליוני דולר.
"היום אנחנו מודיעים על מספר שינויים שהגענו אליהם לאחר התייעצות עם עובדינו ועם מומחים חיצוניים. אנו חברה שמאמינה שבמאה העשרים אחת זה חשוב להתחשב בעובדים ובדרך הטובה ביותר לחזק את מקום העבודה", כתבה חברת Airbnb בהודעה שפרסמה בבוקר יום שני. השינוי המדובר הוא למעשה ביטולה של בוררות החובה: "לא נחייב את עובדינו לעשות שימוש בבוררות במקרים של אפליה במקום העבודה, כמו גם במקרים של הטרדה מינית", כלשון ההודעה.
למחרת המחאה של עובדי גוגל, גם פייסבוק החליטה לבצע שינוי. "היום אנחנו מפרסמים מדיניות חדשה בנוגע למקום העבודה, ומעתה הבוררות תתרחש תחת שיקול דעתו של המתלונן בכל המקרים של הטרדות מיניות", כתבה החברה בפוסט שפרסמה. הנהלת טוויטר הגיבה לשינויים במדיניות והבהירה שהיא "לא מחייבת בבוררות ולעולם לא פעלנו כך. אנו תומכים בעובדינו", נכתב בציוץ של מחלקת הדוברות של הרשת החברתית.