אל תתנו לו להשתלט עליכם: השאירו את הדיכאון מחוץ לחלון
חלק לא מבוטל מהאוכלוסייה נוטה לחוות דיכאון חורף במידות שונות במהלך העונה הקרה. המשיכו לקרוא וגלו כמה דרכים שיסייעו לכם למנוע ממנו להשתלט על מצב הרוח
11.23.2018, 00:02
רוני נאור
11.23.2018, 00:02
רוני נאור
אחרי שעברנו לשעון חורף, הימים מתקצרים והערב מגיע מוקדם יותר. שעות החושך והקור צפויים להשתלט ולהעיר את הדכדוך העונתי. השינוי ההדרגתי בטמפרטורות בשילוב עם השעות הממושכות יותר שמבלים בבית יכולים לגרום לשינוי באיזון הכימי של המוח. הנה כמה עצות שיסייעו לכם להישמר מפני דיכאון חורף.
שלח
הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים
התעוררו מוקדם והקפידו על פעילות גופנית
שעה אחת פחות של אור יום מספיקה על מנת לשנות את השעון הביולוגי של הגוף ובהמשך לכך לייצר עייפות ועצבנות. ניתן להשוות את המצב לג'טלג (עייפת). השינויים בקצב היממה הם הסיבה העיקרית לכך שרבים חווית דכדוך ועצבות. אך בדיוק כפי שהגוף מסוגל להתאים את עצמו לאזורי זמן שונים, הוא גם יכול להתאים את עצמו למעבר בין שעות קיץ לשעון חורף.
אחת ההמלצות היא לישון בשעות החושך ולשמור על ערנות בשעות האור. מומלץ לבצע בשעות הבוקר המוקדמות את הפעילויות שנוהגים לקיים בערב, כגון להשלים פערים בעבודה או לצאת לריצה בחוץ.
חשיפה לאור
אם המצב חמור, מומלץ לשקול טיפולים באור. עצבות היא מצב פסיכולוגי ופיסיולוגי. כשהעיניים סופגות אור, המוח משחרר סרוטונין והופך את הגוף לאנרגטי ופעיל יותר. כשהעיניים נחשפות לחושך, חומרים כימיים אחרים, כגון מלטונין, משתחררים, מורידים את מצב הרוח ומכינים את הגוף למצב שינה.
חשיפה לאור יכולה לסייע למוח לשחרר סרוטונין. בהמשך לכך, מומלץ לשבת ליד מקור אור, ליד חלון או באור השמש במשך 45 דקות ביום.
ויטמין D
החומרים בהם אנו מזינים את הגוף חשובים ממה שהיו סבורים בעבר. למערכת העיכול יש מעמד של מוח שני, והמזון הוא כלי חיוני שיכול להשפיע על מצב הרוח. נסו לצרוך תוסף ויטמין D באיכות גבוהה ותוכלו לווסת את מצב הרוח שלכם. מערכת חיסונית חלשה עלולה לעורר דיכאון ועל מנת להימנע ממצב כזה, מומלץ לשלב בתפריט היומי מזונות עשירים בנוגדי חמצון.
50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE