תעשיית הבנקאות בארצות הברית הרוויחה 62 מיליארד דולר במהלך הרבעון השלישי של השנה, סכום שיא שנובע בעיקר מהירידה במס חברות, כך על פי מידע רשמי שפורסם השבוע ע"י הממשלה.
רווחי שיא נרשמו בקרב הבנקים (צילום: Shutterstock)
אם רפורמת המס של הנשיא טראמפ לא הייתה מאושרת בקונגרס, הרווח של הבנקים היה עומד על 54.6 מיליארד דולר "בלבד". בכל מקרה מדובר בעלייה לעומת הרבעון הקודם, וכלכלנים רבים טוענים שמדובר בסימן נוסף לכך שהכלכלה חזקה ו-4,500 הבנקים במדינה נמצאים במצב פיננסי טוב, וזאת כעשור בלבד לאחר שאיבדו קרוב לטריליון דולר בשווים במהלך המשבר שפקד את כלכלת המדינה.
"ראוי לציין כי התרחבות הכלכלה הנוכחית היא השנייה בגודלה בהיסטוריה, והבנקים חזקים יותר כתוצאה ממנה", אמרה השבוע ג'לנה מקוויליאמס, יו"ר התאגיד הפדרלי לביטוח פיקדונות (FDIC). כעת קיים חשש, בייחוד בקרב הבנקים הגדולים כמו JPMorgan ו-Goldman Sachs, כי הרווח הגדול יסבך את המאמצים להמשך הדה-רגולציה כפי שהיה בשנתיים הראשונות של ממשל טראמפ.
חברת הקונגרס מקסין ווטרס, עלולה לטרפד חקיקה שתוביל לדה-רגולציה (צילום: Shutterstock)
בעוד כשישה שבועות ייכנסו לתפקידם חברי קונגרס חדשים שנבחרו בראשית החודש. היות שהדמוקרטים יחזרו לשלוט בבית הנבחרים, הם גם יחזרו לשלוט בתפקידי היו"ר של כל הוועדות, ביניהן וועדת הכספים של בית הנבחרים (House Financial Services Comittee). מי שאמורה להפוך ליו"ר של וועדה זו היא מקסין ווטרס, חברת קונגרס מקליפורניה, שצפויה להקשות על מאמצי הבנקים להגדיל את השורה התחתונה: "שלא תטעו, בינואר ייגמרו הימים שבהם הוועדה החלישה תקנות וסיכנה את הכלכלה שלנו", אמר ווטרס בשבוע שעבר.