הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
חדשות מצוינות למהגרים לארה"ב - פסיקה משפטית עשויה להסיר איום משמעותי
יש עבירות שהרשעה בהן זה לא נעים אבל גם לא נורא - אבל אם אתם מהגרים זה נורא מאד כי עלולים לגרש אותך אם תורשעו. בימ"ש בניו יורק קובע שהרשעה כזו מחייבת משפט בפני מושבעים

בשורה חשובה לכל מהגר\ת שאי-פעם הסתבכו עם החוק, מכל סיבה שהיא: בית משפט לערעורים בניו יורק קבע היום, בפסיקה תקדימית שאין כמעט ספק שתגיע בסופו של דבר גם לבית המשפט העליון של ארה"ב, כי מהגר\ת, הנאשם בעבירה שבעטיה הוא או היא עלולים להיות מגורשים מארה"ב, זכאים למלוא ההגנה של התיקון השישי לחוקה - ובכלל זה הזכות למשפט בפני מושבעים.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


לפעמים חבר מושבעים מחליט שהנאשם כנראה אשם - אבל תוצאות ההרשעה יהיו חמורות מדי, אז הוא לא מרשיע (צילום: Shutterstock.com)

 

יש עבירות שהרשעה בהן היא לא נעימה אבל לא סוף העולם - אם אתם אזרחים. אם אתם לא, הרשעות זניחות ביותר יכולות לגרום לרשויות ההגירה לגרש אתכם מארה"ב ולהפוך לכם את החיים על ראשם. רבות מן העבירות הללו כה קלות, עד שהן לא נחשבות בעלות השלכות רציניות מספיק לחייב שימוש בחבר מושבעים, כפי שקובעת החוקה. משפט בלי חבר מושבעים יוצר אפשרות גדולה בהרבה ל"סגירה" בין התביעה לשופט, שבניגוד לנאשם משתייכים לאותה מערכת. מצב זה יוצר אפשרות ללחץ רב על מהגרים בעניינים שאזרח חסין יחסית מפניהם. 

"התיקון השישי לחוקת ארצות הברית מבטיח כי נאשם יישפט על ידי חבר מושבעים המורכב מן השווים לו במידה שיואשם בפשע רציני. היום אנו קובעים שעל פניו, נראה כי נאשם שאינו אזרח, אשר הוכיח כי הפשע בו הוא נאשם נושא בחובו אפשרות שיגורש מן הארץ, זכאי למשפט בפני חבר מושבעים תחת התיקון השישי".

לשון התיקון השישי היא: בכל תביעה פלילית, ייהנה הנאשם מן הזכות למשפט פומבי ומהיר, על ידי חבר משפטים בלתי תלוי מן המדינה והנפה בה התרחש הפשע, כשזהותה של אותה נפה אומתה קודם לכן על פי חוק, ומן הזכות לשמוע את טבעם וסיבותיהם של האישומים כנגדו; להתעמת עם העדים נגדו; להיעזר בתהליך מחייב להשגת עדים לזכותו, ולקבל סיוע של עורך דין להגנתו.

התיק בו ניתנה ההחלטה התקדימית הוא זה של מדינת ניו יורק נגד סיילור סואזו. הנ"ל נאשם בתקיפה בדרגה שלישית, כליאה בלתי חוקית בדרגה שנייה, חסימה פלילית של נשימה או מחזור הדם, העמדת קטין בסיכון, הטלת אימים והטרדה בדרגה שנייה.

 

זה יגיע לכאן. השאלה היחידה היא מתי. בית המשפט העליון של ארה"ב (צילום: Shutterstock.com)

 

על פי כתב התביעה, סואזו אחז באם ילדיו, השליך אותה לרצפה, כרך את ידיו סביב צווארה ולחץ (ובכך חסם את נשימתה), ואז הלם בה שוב ושוב בראש ובצוואר באגרופו. חודש לאחר מכן הואשם גם בביזוי בית המשפט בדרגה שנייה לאחר שהפר צו הרחקה מן הקורבן.

בבית המשפט הפחיתה המדינה את העבירות החמורות יותר מ-Class A misdemeanour ל-Class B. בתור שכאלה נשאו האישומים עונש מירבי של שלושה חודשי מאסר, ובכך על פי החוק היתה התביעה זכאית לנהל את המשפט ללא חבר מושבעים. הנאשם התנגד לכך וציין שבתור מי שאינו אזרח, הרי שהרשעה בעבירות Class B misdemeanour, שבעיני החוק היבש נחשבת קלה מספיק כדי שלא לחייב חבר מושבעים, עבורו תגרום לאפשרות של גירוש, ולכן היא בגדר עניין חמור מספיק שיחייב חבר מושבעים.

פרקליטי המדינה טענו כי הגירוש הוא רק "תוצאת לוואי" של ההרשעה, ולכן אין לראות בה חלק מן העונש לצרכי יישום התיקון השישי. היום כאמור קבע בית המשפט לערעורים שלא כך. ייתכן מאד שמר סיילור סואזו, כשלעצמו, ראוי מאד להרשעה ולגירוש, אבל על כל מקרה מובהק כמו שלו יש עשרות אם לא מאות מקרים של עבירות זניחות, נטולות קורבן אפילו, שמחריבות חיים של משפחות שלמות. 

העניין רחוק מסיום, שכן יש עוד ערכאות ערר במדינה וכמובן ברמה הפדרלית. אבל אם תישאר ההחלטה התקדימית הזו על כנה, יפחת מאד כוחם של גורמים מגורמים שונים להקשות את החיים על מהגרים באיום בהרשעה זניחה, בסתר, בפני שופט ולא בפני חבר מושבעים שעשוי לדחות את ההתעמרות השרירותית, אבל כזו שבכל זאת תהרוס להם את החיים ותביא לגירושם - ואלה חדשות מצוינות.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE