הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
בין תל אביב לניו יורק: איך אפשר לצלוח את הרילוקיישן ולהמציא עצמך מחדש?
נשים ברילוקיישן: קבוצת הנשים "לשבט", שבניו יורק, מציינת שנתיים של עשייה באירוע חגיגי

ביום שלישי, ה-4 בדצמבר בשעה 8 בערב, יתכנסו נשים מניו יורק ב"חופשי במנהטן", שבבית הכנסת סטפן וייס בעיר, על מנת לפגוש את ההיסטוריונית, אוצרת האופנה והמרצה באוניברסיטת ניו יורק, יערה קידר. היא תדבר על היסטוריה, אמנות, אופנה ועל הקשר ביניהן. לקידר ידע רב בתחומה ורבים מכירים אותה מהתערוכות שאצרה, בהן "ז׳ה טם רונית אלקבץ" (מוזיאון העיצוב בחולון), "Walk Of Art" (ניו יורק וסן פרנסיסקו) ועוד. במקביל, היא עורכת סיורים במוזיאון המטרופוליטן. שם גם התמחתה במחלקת התלבושות וכפי שהיא מעידה, "זה הפך להיות הבית השני שלי". אך זו לא הסיבה למפגש עם קהל הנשים הניו יורקי. סיפורה של קידר הוא דוגמא אחת לסיפור רילוקיישן שהצליח ובגדול.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


 

"הגעתי לניו יורק בעקבות בן הזוג שלי לפני שש וחצי שנים. בארץ עבדתי כפרילנס ושימשתי יועצת למותגי אופנה. המשכתי לעסוק בזה מכאן, ואני ממשיכה בכך עד היום. במקביל נרשמתי ללימודים באוניברסיטת ניו יורק וכך הגעתי למסלול החדש של אוצרות, מחקר ואופנה".

בהרצאתה, שתתקיים כאמור ביום שלישי ה-4 בדצמבר, תחלוק קידר עם כ-70 החברות בקבוצת הנשים החברתית "לשבט", את סיפור הרילוקיישן שלה. התכנון, ההפתעה, חוסר הוודאות שבדרך, הכשלון וההצלחה, הטעויות שהתבררו כמהלכים הנכונים ביותר, הדרך הארוכה והחיפוש אחר תחושת הבית. "כל מי שעוזבת את ישראל עוזבת אחריה חלק גדול מהלב שלה, משום שהמשפחה נמצאת שם, הגעגעוגים נמצאים שם. אני חושבת שברגע שמישהי עוזבת את ישראל ללא אנגלית ברמת שפת אם, אז היא מאבדת הרבה מהביטחון, מהכוח, מהדברים שאנחנו לוקחים כמובן מאליו כשאנחנו משוחחים עם מישהו או כותבים משהו. כל מי שמילים הן חלק מהיומיום שלו מאבד חלק חשוב. בין תל אביב לניו יורק מפרידים לא רק הגעגועים והמרחק אלא הדבר הזה שהשארת מאחורייך, החיים שהיו לך, המקום הבטוח שלך", אומרת קידר.

האירוע השנתי של קבוצת הנשים "לשבט", בו תרצה קידר, מסמל שנתיים של עשייה. במקביל לפעילות בקבוצות הפייסבוק והוואטסאפ, מתכנסת הקבוצה אחת לשבועיים למפגשי נשים אינטימיים, לסיורים בתערוכות ובמנהטן. הקבוצה הוקמה בבית הכנסת סטפן וייס, כזרוע להעצמה נשית בניו יורק. מדובר ביזמה של שני קורבלניק, ישראלית המתגוררת בעיר ושרית רון, מנהלת "חופשי במנהטן", שבעצמה חוותה כמה רילוקיישנים בכמה מדינות ואף עסקה בנושא בעבר.

רון: "לשבט היא הזרוע הנשית של "חופשי במנהטן". היא הוקמה על מנת לחזק ולתחזק את היחסים בין נשים לבין עצמן. על מנת לחזק אחת את השניה עם בנק הכשרונות הגדול שיש פה".

 

 

"חלק מהדברים זה נרמול", מסבירה רון, "סטטיסטית הרבה נשים מגיעות לרילוקיישן בעקבות בן הזוג. הן נאלצות להמציא עצמן מחדש. אם יש ילדים אז הן שמות את הילדים במרכז ודואגות להם. אחר כך הן נותרות עם ההפרעה וההפסקה במהלך החיים התקין שלהן. הן מחפשות את המגע האישי. מדובר בחברות, בתוכן איכותי ובבניה של 'מי אני', 'מה אני', ו'אני רוצה למצוא את עצמי מחדש לא משנה לכמה זמן אני פה'. הן רוצות לצאת מהגרעין שלהן ולצמוח מתוכו. יערה היא דוגמא טובה. היא העבירה את עצמה בצורה מיטבית במקצוע שלה משם לפה. יצרה לעצמה עסק פורח ומצאה את השפה שלה".

נשים רבות שמגיעות לארצות הברית וחלקן מרגישות לא חיוניות בשל קשיי השפה. חלקן לא זוכות להכרה המקצועית שאיתה הגיעו מישראל, גם הפערים התרבותיים מהווים מכשול, והן חוות חוסר מסוגלות ותסכול. רון: "ההתמודדות פה היא אמיתית וקשה. יש נשים שמשלמות מחיר במודע. הם בחרו להיות פה. יש המון נשים שמתוך החיפוש הזה הגיעו לגבהים אחרים. באחד המפגשים מישהי אמרה שהיא הרגישה שכל הקלפים נטרפים לה. היא נתנה לעצמה שבוע להתבכיין, על הספה עם הטישו, ואז יצאה ועשתה. זה אחד הדברים שאנחנו עושות ב'לשבט'. זה לצאת ולעשות. זה להיפגש וליצור קשרים חדשים וליצור את הביטוי שלנו".

הקבוצה בניו יורק מסייעת לאותן נשים לקבל תמיכה, ידע, העשרה ועוגן בכאוס של ניו יורק. הקבוצה היא מקום שבו נשים יכולות להרגיש בנוח, לדבר עברית, בתרבות שנוחה להם. אחרי יום עבודה או התעסקות עם הילדים, הקבוצה היא מקום בו ניתן גם ליצור חברויות חדשות ופתח למחשבה. הנשים החברות הקבוצה יכולות למצוא תוכן איכותי ומעשיר, כגון קואוצ'ינג לזוגיות, קואוצ'ינג להתפתחות אישית, ניהול הון אישי, תזונה בריאה, סטאנדאפ נשי, איפור וטיפוח, מינדפולנס, יוגה, מדיטציה ושינויים בהרגלים. בנוסף, במפגשים ניתנת במה לנשים בעלות תחום התמחות או בעלות עסק להציג עצמן ול"חוות את השוק". לחלק מהנשים זו טבילת אש ראשונה בשיווק עצמי ועסקי.

קידר ורון מסכימות שתיהן, כי בסופו של דבר, מה שמוביל להצלחת הרילוקיישן של אותן נשים שבונות עצמן מחדש הן היכולות להתחבר והיכולת להקים ולהעז. רון אומרת, כי "אחד הדברים הכי חשובים לאדם היא יכולתו להתבטא, ובטח לנשים שמתבטאות בשפה, באופנה, בשיער, באיפור ובהמון דברים נוספים. זה לצאת ולהתבטא על מנת להחזיק את עצמי מחדש. להבין מי אני, לארוז את עצמי מחדש ולצאת הלאה".

ההרצאה של קידר מציגה בדיוק את המסלול הזה, שכולל יציאה והבנה איזו אריזה הכי מתאימה לנו, בין הבית בתל אביב שהשארנו שם, לבין ארצות הברית, המקום החדש, בו אנחנו בונים בית חדש. "צריך פשוט לצאת ולעשות. להתחיל בקטן אך לעשות משהו. רק העשייה מביאה איתה את היציאה מהגבולות והיכולות להתפתח", מסכמת קידר.

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE