דוח חדש של ארגון שנלחם בתביעות נזיקין מיותרות, לטענתו, מציג תמונת מצב עגומה של מערכות המשפט בקליפורניה, בפלורידה ובניו יורק. כך עולה מדוח של הקרן האמריקנית לשינוי מדיניות הנזיקין שיפורסם היום (שלישי).
סך הפיצויים ששולמו בארה"ב בשנת 2016 מגיעים ל-2.3 אחוזים מהתוצר הלאומי הגולמי
על פי הדוח, מערכת המשפט של קליפורניה נמצאת במקום הראשון מבחינת מספר התביעות שלטענת הארגון אין בהן ממש. אחרי קליפורניה ניצבת פלורידה, ואחריה, במקום השלישי - ניו יורק.
התביעות עוסקות בנושאים מגוונים ומנסות להוציא כספים רבים מגופים עסקיים וממשלתיים רבים. מדובר בתביעות בנוגע לאריזות של מזון, בנוגע לפרסום ואפילו בנוגע עיצוב של אתרי אינטרנט של רשתות קמעונאיות.
כותבי הדוח מאשימים את מערכות המשפט האלה בכך שהן פועלות לרווחת עורכי הדין, כמו במקרה של בית הדין המיוחד שהוקם במנהטן לצורך תביעות נזיקין בנוגע לפציעות אישיות בשל אסבסט. נשיא הקרן האמריקנית לשינוי מדיניות הנזיקין, טייגר ג'ויס, אומר כי תביעות רבות שנבחנו בדוח חושפות כי לא מדובר על אף פציעה אמיתית.
"התאוריה של התיקים האלה היא שמישהו נפגע, למרות שלא ניתן להוכיח את זה", הוא אמר, "הטרנד החדש הזה הוא משהו שמדאיג אותנו מאוד".
על פי הדוח, סך הפיצויים ששולמו במסגרת משפטי נזיקין בארצות הברית עומד על 429 מיליארד דולר בשנת 2016 - כ-2.3 אחוזים מהתוצר הלאומי הגולמי.
הדוח מביא גם מחקר שפורסם בשנה שעברה, ולפיו 22 אחוזים מכל תביעות הנזיקין הנוגעות לשוק המזון הוגשו בניו יורק. עיקר התביעות על כך שאריזות המזון אינן מלאות כראוי, או שהמזון לא עומד בפרסום שלו.