איגוד ההתעמלות האמריקאי הגיש בקשה לפשיטת רגל והגנת בית המשפט מפני נושיו. ממסמכי הבקשה לפי סעיף 11 לחוק פשיטת הרגל עולה כי האיגוד לא עומד בתשלומי הפיצויים הגבוהים שהושתו עליו בעקבות עבירות המין הרבות שביצע רופא האיגוד לשעבר, ד"ר לארי נסאר, במתעמלות בהן טיפל. בבקשה שהוגשה היום (רביעי) נטען כי פשיטת רגל תאפשר הארגון המונה 200 אלף חברים להתארגן מחדש ולמצוא פתרון ראוי לקרבנותיו של נסאר. אם הבקשה תתקבל היא לא צפויה להשפיע על פעילותו היום-יומית של הארגון, שמסר כי הפיצויים בתביעות נגדו ישולמו על ידי חברות הביטוח.
מאות קרבנות לאורך שנים. לארי נסאר (צילום: רויטרס)
עורך הדין ג'ון מאנלי שמשרדו מייצג מתלוננות נגד נסאר והארגון מסר בתגובה כי "הנהלת ארגון ההתעמלות הוכיחה כי היא מצויה בפשיטת רגל מוסרית וכלכלית כאחד". לדבריו, "הגשת הבקשה לפשיטת רגל תשעה את כל התביעות של קרבנות נסאר ואת מאמציהן המתמשכים לגלות את האמת בנוגע למי שידע על מעשיו הפליליים של נסאר וכשל בלעצור אותו". סטו מולריץ', עורך דין נוסף במשרד שמייצג 215 מתלוננות, העריך כי ברחבי העולם יש 350-450 תלונות נגד האיגוד.
נסאר, 55, שימש כרופא איגוד ההתעמלות והנבחרת הלאומית והאולימפית של ארצות הברית בהתעמלות במשך שנים ארוכות. בינואר האחרון הוא נידון ל-45 עד 170 שנות מאסר לאחר שהודה בשבעה סעיפים ששל התנהגות מינית בלתי הולמת, זאת על אף שמספר המתלוננות נגדו גבוה עשרות מונים. מאז התפוצצה הפרשה הסתבך איגוד ההתעמלות בסקנדל אחד אחרי השני וחוסר יציבות בשדרת ההנהלה. האיגוד מצדו "מצפה להמשיך לעבוד עם הועד האולימפי כדי לפעול לטובת האינטרסים של כל המתעמלים, נמסר היום.
עזבה אחרי פחות משבוע. מרי בונו (צילום: CQ Roll Call)
בשנה האחרונה התחלפה רוב שדרת הניהול של האיגוד, כולל מנכ"לית אחת, חברת הקונגרס לשעבר מרי בונו, שעזבה אחרי ימים ספורים בלבד. ההסתבכות האחרונה של האיגוד כללה את נשיאו לשעבר סטיב פני, שנעצר באוקטובר האחרון בחשד שניסה להשמיד מסמכים ולחבל בראיות הקשורות במשפטו של נסאר.