יותר מ-1,100 עובדי ג'נרל מוטורס הסכימו לעבור ממפעלים שהחברה מתעתדת לסגור למפעלים אחרים, כך הודיעה החברה הבוקר (שישי). לחברה יש כעת כ-2,700 משרות פתוחות בכמה מדינות, בהן מישיגן ואוהיו. היא תספק הכשרה ושכר לימוד לעובדים שיושפעו מתכנית הקיצוצים שלה שעתידה לצמצם כ-14 אלף משרות בצפון אמריקה.
תכניות הכשרה שכר לימוד לעובדים שיושפעו מהקיצוצים. מפעל ג'נרל מוטורס בדטרויט (צילום: רוברטו בולדווין, AOL)
מארי בארה, יו"ר ומנכ"ל ג'נרל מוטורס, כתבה בהצהרה ששחררה לתקשורת כי "הכלכלות החזקות בארצות הברית ובקנדה מאפשרות לנו להציע את ההזדמנויות האלה בזמן שאנחנו מצעידים את החברה להצלחה ארוכת טווח. הפוקוס שלנו עדיין מצוי בלהציע לעובדים שמעוניינים בכך לעבור למפעלים אחרים של גנ'רל מוטוס. אנחנו נשארים מחויבים לשיתוף פעולה עם גורמי ממשל מקומיים, איגודי העובדים שלנו וכל אדם בנפרד כדי למצוא לכולם את ההזדמנויות המתאימות להם".
ההודעה של ג'נרל מוטורס התפרסמה לאחר שהחברה עדכנה את הרגולטורים הפדרליים על תכנית הקיצוצים שלה שתוביל כאמור לפיטוריהם של אלפי עובדים. גורמים בתעשיה הסבירו את ההחלטה על הקיצוצים כהכרחית עבור החברה בטווח הקצר בשוק התחרותי וכדי לאפשר לה להשקיע בפתרונות לעסקים וטכנולוגיות שמקשים עליה, כמו נסיעות משותפות ונהיגה אוטומטית.
עם זאת, המהלך גרר ביקורת קשה מצד גורמים רבים, בעיקר איגודי עובדים ופוליטיקאים באזורים המושפעים. כך לדוגמה, השני הסנאטורים של אוהיו החליטו להפעיל לחץ דו-מפלגתי על ג'נרל מטורס כדי למנוע סגירת מפעלים במדינה. ביום שלישי האחרון פנו הסנאטורים שרוד בראון הדמוקרט ורוב פורטמן הרפובליקני לבארה, בדרישה לתשובות לגבי המפעל בעיר לורדסטאון. המפעל עתיד לצמצם את פעילותו באופן משמעותי ולהפסיק את ייצור דגם קרוז של שברולט, שמכירותיו מצויות בירידה.