הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
רץ קדימה: מאמן הכושר, רועי אברג'ל, מתחדש, משדרג ומרחיב את מועדון הכושר INTERVAL, שבבעלותו
מועדון הכושר של אברג'ל, שמתהדר ב-87% התמדה בקרב קהילת המתאמנים שלו, נפתח מחדש ומציג תפישה חדשה ויצירתית. בראיון אישי הוא מספר על ההתחלה וההצלחה, הנפילה, הקשיים שבדרך והריצה כל הדרך בחזרה לפסגה. הוא גם מציע כמה טיפים שיסייעו להתמיד בפעילות גופנית, להימנע מפציעות ולטפל בהן

כבר בשנת 1987, הכריז ארגון הבריאות העולמי (WHO) על השמנת יתר כעל מגיפה כלל עולמית. מאז, בכל שנה, מתפרסמים נתונים מדאיגים, המצביעים על עליה ניכרת במספר הסובלים מהשמנת יתר. מנתוני דו"ח של ה-OECD לשנת 2017 עולה, כי אחד מכל חמישה מבוגרים ואחד מכל שישה ילדים, סובל מהשמנת יתר או מעודף משקל. על פי מדד הבריאות העולמי של השנה שעברה, ארצות הברית מדורגת במקום ה-18 בדירוג השמנת היתר. אחת הסיבות הרווחות ביותר לעלייה המשמעותית האמורה היא מחסור בפעילות גופנית.

שיטות אימון רבות, אביזרים וטרנדים מתחלפים מוצעים להמונים, על מנת להפוך את הפעילות הגופנית לנגישה ולידידותית יותר. למרות העלייה במודעות לתזונה נכונה ולחיוניות של פעילות גופנית, עדיין נראה כי הכושר החיוני ביותר הוא התמדה.

מנתונים סטטיסטיים עולה, כי כ-90 אחוז מהאוכלוסייה לא יצליחו להתמיד בפעילות גופנית. מאמן הכושר והבעלים של מועדון הכושר INTERVAL (אינטרוול), רועי אברג'ל, הצליח לשבור את הסטטיסטיקה וטוען שאצלו במועדון, שבלוס אנג'לס, המצב הפוך לזה שמציירים הנתונים הסטטיסטיים. "במשך ארבע שנות פעילות 87 אחוז מכלל המתאמנים במועדון מגיעים על בסיס יומיומי וללא הפסקות, אתה יודע שעשית משהו טוב". 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים



(צילום: Adva Rilkin-Punes)


סוד ההצלחה: לשבור את הסטטיסטיקה
כששואלים את אברג'ל מהו סוד ההצלחה שלו וכיצד הוא הצליח לשבור את הסטטיסטיקה ולגרום לעלייה באחוזי ההתמדה בתחום הכושר והבריאות, הוא משיב, כי נדרשו לו שנים רבות של עבודה קשה והקשבה למתאמנים.

אברג'ל: "אין קסמים, רק עבודה קשה, ניסוי וטעיה. המשימה הראשונה היתה להפוך את האימון למשחק, לתחביב. זאת, להבדיל ממטלה משעממת או פעולה ש"צריך" לעשות. המתאמנים במועדון שלי מחכים להגיע לאימון ולראות מה מצפה להם היום. כולנו ילדים מגודלים. כולנו אהבנו ועדיין אוהבים משחקים ותחרויות קטנות. שקרן מי שיעיד אחרת. אנחנו נהנים מהמתח, האקשן, האדרנלין שבתחרות ואם הפוקוס הוא המשחק, התחרות מול הקבוצה האחרת והעמידה בזמנים ובכללי המשחק, האימון מקבל הקשר חיובי יותר שנקשר בהנאה ובכיף. כך, באופן חד משמעי, האימון מוביל להנעה ולהתמדה. אנחנו יוצאים יחד לתחרויות שונות, כגון ספרטן רייס, מאד ראן, הייקינג, אימונים מיוחדים בפארק; ומקיימים אימון הנצחה שנתי ביום הזיכרון; אימוני קונספט מיוחדים בחגים, כגון בפורים או בהלוואין; תחרויות כושר פנימיות נושאות פרסים; מסיבות שונות, תחרויות ואתגרי ירידה במשקל". כל אלה מהווים חלק קטן מהפעילויות המיוחדות במועדון של אברג'ל. הפעילויות תורמות לבנייתו של כושר ההתמדה ולחיזוקו, ובו זמנית להנאה מעיסוק בספורט, שהיא התוצר של המשחק והתחרות.

האימונים אצל אברג'ל מתאפיינים באתגר משמעותי, אך גם בריגוש ממשהו חדש ומפתיע בכל יום: "הדבר השלישי והאחרון שמשלים את המשוואה הוא הגיוון. רובנו משתעממים מהר ומאבדים עניין בדברים רבים. החל בבגד או ברכב חדש שקנינו, דרך מקום העבודה או האוכל שאנו אוכלים, וכלה במערכות היחסים ובזוגיות. התשובה לכל אלה, כמו גם לפעילות הגופנית, היא חדשנות וגיוון. אני משקיע זמן ומחשבה רבים בבניה של כל אימון, כך שמעבר ליעילותו של כל אימון ולתוצאות הברורות שהוא ישיג, הוא יהיה גם מהנה, מקורי ומגוון, תמיד".

המרכיב הבא, שמגביר את המוטיבציה בקרב המתאמנים אצל אברג'ל להתמיד באימון היומיומי, הוא הקהילה. "הקהילה המדהימה שיצרנו במהלך השנים מורכבת מאנשים שמתאמנים יחד בשעות קבועות. כך נרקמות חברויות רבות גם מחוץ למועדון הכושר. אימהות רבות נפגשות לפלאיי דייט או לארוחת בוקר לאחר האימון; ילדים ונוער ישראליים מכירים חברים לחיים; גברים יוצרים קשרים עסקיים וחבריים; והמחויבות של כולם לאימון היומי בחדר הכושר גדלה ועושה טוב לכל המעורבים".

 


(צילום: Adva Rilkin-Punes)

מאהבת ילדות למקצוע
עוד בשנות ילדותו בישראל, החל אברג'ל לשחק כדורסל בקבוצת בית הספר היסודי, ומיד הבין שעבורו זה הרבה מעבר למשחק עם החברים לספסל הלימודים. "התחלתי בכיתה דל"ת והתאהבתי בריגוש שבתחרות ובספורט. בגיל 16, כמו רבים מבני גילי התחלתי להתאמן בחדר כושר. הצטרפתי כדי לנפח שרירים. עסקתי בפיתוח הגוף, בודי בילדינג, עד לתקופת הצבא. במרס 1999, התגייסתי לגבעתי והאתגרים שהביאו איתם המסעות הארוכים, אימוני הירי, התרגילים והפעילויות השונות, הגבירו אצלי את המודעות ליכולות האינסופיות של הגוף, בייחוד לאחר לילות נטולי שינה. לאחר הצבא, בטיול לדרום אמריקה, עברתי דרך ברזיל. שם התאהבתי בקפוארה, אמנות לחימה ברזילאית שמשלבת יכולות אקרובטיות, סלטות, עמידות ידיים, עמידות ראש והמון בעיטות במסווה של ריקוד מתמשך".

בשנת 2003 חזר אברג'יל לארץ ומצא את עצמו בהתלבטות, "רציתי לעסוק בחינוך גופני ומצד שני רציתי ללמוד פסיכולוגיה. תמיד הסתקרנתי לדעת איך פועל המוח האנושי, מה גורם לאנשים לעשות את מה שהם עושים ומה מניע אותם. בגיל 16 איבדתי את אמא שלי לאחר שנאבקה במחלת הסרטן הארורה, ומאז משהו נחרט אצלי בנשמה ובלב. מתוך הבדידות והכאב פניתי לעזרה ונרשמתי לסדנת אימון מנטלי שנקראה "סדנת אהבה", עם מאמן בשם חיים פין. בסדנא, אותה ניהלתי בהמשך, למדתי את כל מה שהפך אותי לאדם שאני היום. למדתי להשלים עם העבר, לחיות בעוצמה את ההווה, להציב יעדים ולכבוש אותם".

לבסוף, החליט אברג'ל שהוא לא מוותר על אף אחת מהאפשרויות ובחר בדרך השלישית: גם חינוך גופני וגם פסיכולוגיה. "הבנתי שהרצון שלי לעזור לאנשים להעצים את עצמם ולהתפתח יכול לבוא לידי ביטוי במישור הפיזי והמנטלי גם יחד. נרשמתי לתואר בפסיכולוגיה ובאותו היום נרשמתי גם ללימודים במכון ווינגייט. זו היתה אחת התקופות העמוסות בחיי, עם לימודים בנתניה לימודים ברמת גן ועבודה כברמן בלילות".

אמן האימון הפונקציונאלי
לאחר שבילה ארבע שנים בחדרי כושר קונבנציונאליים, בהם כל מכונה מפעילה שריר אחד בגוף, הוא גילה את הקרוספיט והתאהב בעולם החדש שנפתח בפניו: "לראשונה, נחשפתי לשיטת העבודה הפונקציונאלית וליתרונות הרבים בעבודה רב מפרקית לעומת המבודדת. מספר שרירים מעורבים בכל תנועה. כך, הגוף מוציא יותר אנרגיה בכל רגע נתון במהלך האימון. בהמשך לכך, האימון הופך ליעיל יותר בתוצאות ולחסכוני יותר בזמן. הקרוספיט יצר אצלי רעב לתחומים אחרים, כגון הנפת משקולות, גימנסטיקה, ריצה ועוד. כך מצאתי את עצמי טס ממקום למקום בעולם, משתתף בקורסים ובסמינרים בתחום ועם האוכל בא התיאבון".

באותה התקופה האימונים האישיים שהעביר החלו לצבור פופולריות: "כשלא יכולתי לקבל יותר מתאמנים לא הסכמתי לעצור והחלטתי לפתוח חברה לאימונים אישיים, one on one fitness . צירפתי לכוחותיי חבר ילדות יקר שהיה בדיוק בין עבודות. חיברתי אותו לתשוקה האבודה שלו לספורט ולאחר לימודי תעודה הוא הפך למאמן הראשון בחברה. עם הזמן העסק גדל וניהלתי 11 מאמנים מצפון ועד דרום, שאימנו אנשים בבתיהם ובפארקים. זה היה מוצלח מאוד ברמה העסקית, אך לא אהבתי את זה באופן אישי, כי כבר לא היה לי מגע ישיר ואישי עם המתאמנים, כך שהריגוש אבד. במקום הזה התחלתי לחלום על מועדון משלי, בו כולם נפגשים על בסיס יומי, המאמנים והמתאמנים, כולם תחת קורת גג אחת".

הגשמת החלום מעבר לים
החלום על חדר כושר לא עזב את אברג'ל גם כשהגיע לארצות הברית, באופן מקרי ובלתי צפוי. בשנת 2011 בן דודו, שגר בלוס אנג'לס, הציע לשדך לו את הבחורה, שהפכה עם הימים לאשתו. לפני חמש שנים, כשבני הזוג הבינו שמעט בעייתי לנהל מערכת יחסים מעבר לים, החליט אברג'ל ללכת בעקבות הלב ולעבור לגור בלוס אנג'לס. מיד לאחר הנחיתה הוא התחיל לעבוד כמאמן אישי בבתי לקוחות, בפארקים ובמתחמים שונים. "ברגע בו ירדתי מהמטוס עם כמה אביזרי אימון שהבאתי איתי, ידעתי שאני צריך להתחיל לאמן מיד, אחרת אשתגע. חבר אשקלוני שפגשתי הפך למתאמן הראשון שלי, סמל המחלקה שלי בצבא הפך למתאמן נוסף. כך, כל אחד מהם צירף עוד מישהו והשמועה החלה להתפשט בוואלי".

על העסק המשגשג שהקים בארץ הוא ויתר רק כעבור תשעה חודשים, כשהחליט לפתח את העסק החדש והמתפתח באמריקה. "שוב התחלתי מאפס, אך הפעם עם מטרה ברורה: לפתוח מועדון כושר. כבר בעבודה עם המתאמנים הראשונים התחלתי לפתח קונספט של אימוני קבוצות, המבוסס על כל מה שלמדתי במהלך השנים". התוצאות המדהימות גרמו לשמועה על אברג'ל להתפשט כמו אש בשדה קוצים. כשהביקוש לאימוני הקבוצות שלו עלה, הוא פתח חדרון כושר קטן בגראג' בביתו. שנה לאחר מכן הוא הבין שהוא חייב להתקדם לקראת מימוש החלום שלו ולפתוח חדר כושר גדול יותר, שיציע מענה על הביקוש הרב. בשנת 2015 נולד מועדון הכושר הידוע של הוואלי, INTERVAL, שהפך לפופולרי יותר ויותר במהלך שלוש שנות פעילותו, כשהביקוש עלה מדי יום. מתחם המועדון, שהיה גדול פי כמה מהגראג' הקטן בו הכל התחיל, הפך גם הוא לצפוף מדי.

כנגד כל הסיכויים: ירידה לצורך עלייה
בחודש מרס האחרון, קיבל אברג'ל הודעה מפתיעה מהעירייה, לפיה עליו לסגור את מועדון הכושר לאלתר בשל מיעוט בחניות. הבירוקרטיה, הכללים והחוקים היבשים היו חזקים מכל הפתרונות שמצא אברג'ל ובסופו של דבר הוא נאלץ לציית לצו ההוראה של העירייה ולסגור את המקום.

דווקא ברגע הקשה הזה גילה אברג'ל את ההצלחה הגדולה של קהילת המתאמנים, שהפכה למעין משפחה, "כולם התאחדו והציעו את הבתים שלהם לאימונים. הם הציעו שנתאמן בפארקים למרות שמדובר בחודש מרס החורפי. כל אחד מהחברים סייע בדרך אחרת. האימון הראשון שעשינו היה בבית של אחד המתאמנים. בניתי אימון מבוכים שהתאים לסביבה ביתית והפעלתי את המשחקים והיצירתיות שלי בכל הכוח, תוך שאני מתאמץ לפצות על האובדן. זה היה אימון בודד והייתי צריך למצוא פתרונות ולספק תשובות לכ-220 מתאמנים נאמנים. כל הזמן ההוא רצה בראשי השאלה, מה יהיה מחר?".


(צילום: Adva Rilkin-Punes)

נקודת השבר: אף פעם לא לוותר
כמה ימים חלפו ואברג'ל הצליח לאתר מקום זמני על מנת להפעיל מחדש את מועדון הכושר. "אני מודה שהייתי שבור. היה קשה לי לקום ולחולל את עצמי מחדש. השילוב הזה של אבדן המומנטום, העובדה שלא הייתי במיטבי והמקום הזמני שלא הציע את הסטנדרטים הגבוהים והמוכרים גרר נטישה של מתאמנים רבים. מעט מאוד אנשים נשארו והתחלתי להיכנס להפסדים משמעותיים".

למרות הכל אברג'ל לא ויתר והמשיך להפעיל את מועדון הכושר, תוך שהוא משוטט ברחובות מדי יום בחיפוש אחר בית חדש והולם. "הרגשתי שזו חובתי האישית לאותם אנשים שמאמינים בי. אלה שהמשיכו ללכת איתי למרות הכל. הכי קל זה לחשוב על עצמך בלבד ולעצור את הכל. להפסיק להפסיד כסף ופשוט לסגור את העסק לגמרי. אך בחרתי להמשיך להלחם, להראות דוגמא אישית ולעולם לא לוותר; בדיוק כפי שאני מטיף באימונים. הייתי בלחץ מטורף והזמן לא פעל לטובתי".

השעות והימים חלפו והפכו לחודשים ובאופק אפילו לא נראה מקום מתאים, שיענה על כל הסטנדרטים והדרישות. אברג'ל לא ויתר והמשיך במאמצים הקדחתניים. "אחרי שישה חודשי חיפוש הגענו לנחלה". החוזה נחתם והמועדון החדש הוקם בצומת הרחובות ברבנק ורסידה, שבטרזאנה. "המקום מדהים, מציע מקומות חניה בשפע וחלונות המשקיפים אל עבר הרחוב. פשוט חלום שהתגשם".

כשנותנים לך לימונים: אימונים אישיים, אימונים פונקציונליים ואימוני sweat' סווט'
אברג'ל: "במהלך הימים הקשים והמכה שספגתי היה לי זמן רב לחשוב על כל המשוואות הלא פתורות בקריירה שלי, כגון כיצד אימון קבוצתי יכול לתת מענה על דרישות ומטרות שונות של אנשים שונים". השאלות האלה הטרידו את מנוחתו והוא החליט שניתנה לו הזדמנות חדשה לשפר ולחדש: "במקום הקודם היה לי סטודיו אחד ואימון יומי משתנה. ניסיתי להגיע ולגעת בכולם, אך הדעות והמטרות היו חלוקות. בעוד חלקו האחד של קהל המתאמנים ביקש לשבור שיאים אישיים ולהשיג כושר שיא, חלקו האחר של המתאמנים ביקש אימונים ממוקדי הרזיה וחיטוב בלבד. קשה מאוד לרצות את כולם כשיש לך רק אולם אימון אחד".

אברג'ל הבין שהוא צריך לחשוב באופן יצירתי למען לקוחותיו. במקום החדש הוא החליט לפצל את השטח לשלושה אזורים: חדר לאימונים אישיים, חדר כושר לאימונים פונקציונליים - חדר ההייבריד וחדר נוסף לאימוני sweat' סווט'.

הוא מסביר, "בעבר יכולתי להתעקש שדרכי היא הנכונה ומטרתי לכוון את כולם להשגת כושר שיא בהשראת הקרוספיט. כיום השכלתי להבין, כמו שאומר המשפט 'חינוך לנער על פי דרכו'. חיטוב והרזיה וכושר גופני כללי גם הם מטרה מכובדת ומקובלת. לא כולם מעוניינים להיות הכי חזקים שאפשר, לרוץ הכי מהר, לעשות עליות מתח או שכיבות שמיכה, לקפוץ גבוה, לטפס על חבל או להרים משאות כבדים. לחלק מהאנשים מתאים יותר להתאמן בעצימות נמוכה יותר, על מנת לשפר את היכולת האירובית לשם חיטוב והרזיה בלבד. כך נולד אימון הסווט שפיתחתי. משך האימון הוא כ-45 דקות והוא משלב אלמנטים אירוביים, כגון חתירה, ריצה, סקי אופניים ועוד. זאת, יחד עם תרגילי קרקע כנגד משקוליות, כדורי פיזיו, רצועות טי.אר.אקס, גומיות וכולי. אני תמיד מקשיב ללקוחות שלי ולומד מהם המון. אני שומע את כל הפידבקים ומתוך זה אני מאפשר להם את הבחירה. ההחלטה לפצל את הסטודיו לשני סוגי אימונים היתה מהטובות ביותר שקיבלתי בקריירה והיא משרה אווירה שלווה בסטודיו. כל אחד מוצא את הפינה שלו".

בנוסף לכך, מוצעים בסטודיו החדש גם אימוני יוגה ופילטיס, "אני אוהב מאוד את השילוב של התחומים הללו, שכוללים עבודה על גמישות ועל שרירי ליבה שמשלים אותנו באופן מדויק". חדר האימונים האישיים מיועד למי שמעדיף להתאמן אחד על אחד בהתאם למטרות אישיות, שיקום מפציעה או סתם להתפנק ביחס אישי ותשומת לב מלאה. אם כל זה לא מספיק, במקום החדש אפשר למצוא גם בר מדליק בעיצוב חדשני, שמציע קפה ומשקאות בריאות לאורחי ולבאי הסטודיו, הכל תחת קורת גג אחת.

חוויה ספורטיבית לכל המשפחה
אברג'ל מודה, כי למרות שזה לא נראה כך, יש לו נטייה חמורה להשמנה. "כבר הייתי בעודף משקל מספר פעמים בחיי. בהמשך לכך, הפך נושא התזונה לתחום שמרתק אותי מאז ומתמיד. אני משקיע בו מחקר תמידי. במהלך שנותיי כמאמן ניסיתי ותרגלתי אינסוף דיאטות בין היתר טבעונות, צמחונות, ספירת קלוריות ועוד. מזה כחצי שנה אני מתרגל תזונה קטוגנית". אחרי שהוא מנסה בעצמו סוגי תזונה שונים הוא מעלה את כל הממצאים והסיכומים בבלוג הפרטי שלו. כך הוא מבטיח לעשות גם עם התזונה הקטוגנית אותה הוא מנסה בימים אלה. "חשוב לי לבדוק על עצמי ולנהל רישומים לפני שאני מייעץ לאחרים. הרבה פעמים העליתי במשקל במכוון על מנת לבצע אתגר תזונה יחד עם המתאמנים שלי. חשוב לי להיות שותף לחוויה ולתת דוגמא אישית. חשוב לי להראות להם עד כמה אני בטוח בדרך בה אני מוביל אותם. אחת המסקנות הבולטות היא, שאין דיאטה אחת נכונה לכולם. אך יש קווים מנחים שאני מציע ומיישם בעצמי, כגון לאכול ולשתות כל מה שהטבע מציע לנו. המחקרים בתחום ממשיכים להשתנות באופן תדיר. אך מה שבטוח ויציב יותר מכל מחקר כזה או אחר הוא, שהגוף שלנו יודע 'לדבר' ולספר לנו מה עושה לו טוב, מה נותן לו אנרגיה, מה מספק לו תחושת קלילות ויציאות סדירות, ולצד זה הוא יודע לספר לנו מה עושה לו רע, מה גורם לכאבי בטן, לצרבות, לתחושת כבדות וכולי".


(צילום: Adva Rilkin-Punes)

מרכיב אחד חוזר בכל המחקרים, הגוף שלנו זקוק לפעילות גופנית כבר מגיל צעיר ובעקבות אורח החיים הנהנתני, הישיבה המרובה מול המסכים נוצרים נזקים כבר מגיל צעיר מאוד. אברג'ל מבין עד כמה הדבר חשוב ולכן במועדון הכושר שלו מדי יום בשעה חמש אחר הצהריים מוצעים גם אימונים לילדים ולנוער, "אני מברך על העבודה שלי עם הילדים והנוער. אני חש תחושת שליחות, כי אני נלחם במציאות הזו בה כל ילד שני מכור לאייפד ולמשחקי רשת. אני מחזיר אותם למשחקים של פעם, כגון תפסוני, תופסת צבעים וכולי. אני משריש את האהבה שלהם לספורט, לעבודה קבוצתית ולחברים אמיתיים".

אברג'ל יצר חבילת משפחה מיוחדת שמאפשרת לשני הורים ולשני ילדים להתאמן בו זמנית במועדון הכושר שלו. "הורים שממלאים את תפקיד הנהגים של הילדים מחוג אחד לשני, יכולים להתאמן אתנו באולם השני, במקום לשבת ולהמתין לילד עד שהחוג שלו יסתיים".

טיפ: איך להימנע מפציעות ספור ואיך לטפל בהן
במהלך השנים הרבות צבר אברג'ל ידע רב גם בתחום פציעות הספורט ודרכי הטיפול והמניעה. רבים מלקוחותיו הגיעו לאימונים אישיים או קבוצתיים עם פציעות ועברו שיקום בעזרתו. היום הם מתאמנים קבוע וללא חשש. "פציעות בספורט הוא נושא שמאמנים מפחדים לדבר עליו, כאילו שזו בושה, דבר רע, מצב אסור או רחמנא לצלן כישלון של המאמן או של המתאמן. פציעות בספורט הן כמו פציעות במטבח שעלולות להתרחש כשעובדים כל היום עם סכין. גם טובי השפים עלולים להיחתך. מה שבטוח הוא, שאם נחתכים, מדביקים פלסטר וחוזרים לעבודה. לא הולכים לבכות לאמא. בכל שנות הקריירה שלי מעולם לא נפצע אצלי מתאמן. כשאני מדבר על פציעה, אני מתכוון לפריצת דיסק, פריקת כתף, שבר, קרע בשריר או בגיד וכולי. דווקא ההיפך הוא הנכון. המוני אנשים הגיעו וממשיכים להגיע אלי לאחר שנפצעו או נותחו על מנת שאזור להם בשיקום. האהבה הגדולה ביותר שלי או תחושת השליחות האמתית שלי היא לאפשר לאנשים שמגיעים אלי ליהנות שוב מגוף בריא, חזק ונטול כאבים, באימונים בפרט ובחיי היומיום בכלל".

אברג'ל מספר, כי "רבים מגדירים כאבי שרירים מאוחרים (doms), מתיחה בשריר, דלקת או כאב במפרק כלשהו כפציעה. מכאובים אלה, לא נעימים ככל שיהיו, רחוקים ממצב של פציעה. הם תוצר של שימוש ולעיתים שימוש יתר. יש דרכים רבות להתמודד ולהחזיר את המצב לקדמותו. תמיד כדאי להתחיל בתרופה הגדולה ביותר, הרי היא התזונה. מזונות עשירים בוויטמינים A, C ו-E, וסידן ומגנזיום, לשם שיפור תהליכי האנרגיה בתאי השריר ולשם שיקום רקמות החיבור. מזונות ותבלינים נוגדי חמצון כגון תה ירוק, כורכום, אגוזי ברזיל וכולי, יסייעו מאוד לטיפול בדלקת. שתיה מרובה של מים היא אחד הדברים החשובים לטיפול וגם למניעה של פציעות. יכולת הרקמות הרכות, בהן גם רקמת השריר, לעמוד בעומסי מתיחה מבלי להינזק תלויה בכמות הנוזל הקיים ברקמות. ירידה ברמת הנוזל ברקמות הרכות גורמת להתקשות. מצב זה פוגע בטווח התנועה של המפרקים ולירידה בגמישות. כשאנו חשים כאבי שרירים או פרקים, זהו לרוב, הסימפטום הראשוני לכך שגופנו זקוק למים".

עיסוי ונקודות לחיצה גם הם בחשיבות עליונה לעידוד זרימת דם ונוזלי לימפה, לניקוז חומצות ולהגברת אספקת החמצן לשריר. חזרה לפעילות גופנית מתונה, חשובה הן מבחינה פסיכולוגית, לשם השמירה על רצף אימונים, והן מבחינה פיזיולוגית. שהרי ביצוע תרגילי עזר ייעודיים ותנועתיות תעודד ותאיץ החלמה על ידי זרימת דם למקום. כך מסביר אברג'ל ומוסיף, כי "בניגוד למה שרבים חושבים, מנוחה היא לרוב לא הפתרון. היא עלולה להחמיר את המצב במקרים רבים. אם אחד האתלטים שלי מספר לי על מכאוב שמציק לו אני מיד מציע לו דרכי טיפול. מי שנצמדים לדרכי הטיפול שאני מציע ועושים עבודה, שכרוכה לעתים בשיעורי בית של תרגילים, מתיחות ונקודות לחיצה, מתגברים וחוזרים לעניינים במהרה. הבעיה מתחילה כשמופיעים סימפטומים מציקים והאתלט לא ממלא אחר הוראות הטיפול וממשיך להתאמן  למרות מכאוב קיים".

אברג'ל מתייחס ברצינות לכל עניין הגוף ומכאוביו: "I Practice what I preach", הוא אומר. לפני כשנתיים הוא החל לצלוע בעקבות כאב ברך שמאל. הוא חווה כאב כרוני, שהוא מתאר כמו דקירות סכינים וחרבות במפרק. בבדיקת MRI התגלה קרע במיניסקוס, קרע חלקי ברצועה הצולבת וקרע חלקי בגיד הפופליטאוס. "הברך האומללה שלי שעברה תאונת אופנוע, שנים של משחקי כדורסל ואינסוף מסעות בצבא קרסה סופית".

אברג'ל פנה לשני מנתחים שונים לקבלת חוות דעת. שניהם אמרו שאם הוא לא יעבור ניתוח, הוא לא יוכל לשוב ללכת ללא כאבים ואף לא יוכל לרוץ ולקפוץ. הוא פנה לקבלת עצה נוספת מהמדקר הסיני שלו, שהציע לו שיקום עצמי לפני הניתוח, על מנת לתת לגוף לשקם עצמו באופן טבעי. הניסוי הצליח "לאחר שלושה חודשים של עבודה יומיומית קשה, הגעתי למצב שהכאבים פסקו ויותר מזה, חזרתי בהדרגה לבצע את כל התרגילים שכל כך התגעגעתי אליהם. אני מאוד גאה בעצמי ושמח שלא בחרתי בדרך הקלה של הניתוח. למדתי מהתהליך המון והצלחתי בכוח האמונה וההתמדה לעשות את הבלתי אפשרי. אחרי חצי שנה שלחתי לשני המנתחים סרטון שלי עושה 400 פאונד סקווט".

את הניסיון האישי הרב שצבר הוא מעביר גם למתאמנים. "אני לוקח את מכאובי הגוף השונים באותה רצינות שאני לוקח את האימונים שלי. בדיוק כפי שאני נותן את כל כולי לאימון כך אני נותן את כל כולי בשיקום במידה ואני נדרש לאחד. עברתי אינסוף פציעות במהלך הקריירה שלי, כל פציעה לימדה אותי שיעור נוסף. בכל פציעה טיפלתי באופן יומיומי ממש כמו אימון היומי: קונסיסטנטי וממוקד. ביצעתי תרגילי מוביליטי, מתיחות ועיסוי עצמי, והקפדתי לעבוד מסביב לפציעה באימונים - תרגילים חלופיים או טווחי תנועה שלא בטווח כאב - עד להחלמה מלאה ולחזרה הדרגתית לעבודה שוטפת".

טיפ 2: לא לפחד מפציעות- ללמוד למנוע אותם
"פציעה נשמעת כמו מילה גדולה. הדרך היחידה לא להגיע לשם היא לשבת מול הטלוויזיה או להמשיך לפחד מהצל של עצמי בזמן שגופי מתנוון לו. כל מתאמן חדש אצלנו מקבל יחס והשגחה אישית ממאמני הסטודיו, שמלמדים אותו בראש ובראשונה את תנועות הבסיס והיסודות בשיטת האימון הפונקציונלי. כמובן שאם יש צורך במודיפיקציות הן ניתנות בהתאם ליכולתו, גילו ומצבו הגופני. אימוני ה"סווט" שלנו מיועדים לקהל שאין לו רקע או ניסיון באימונים. זה כור ההיתוך שלנו בו אנו בונים למתאמנים בסיס חזק ומלמדים אותם טכניקות ביצוע נכונות ובטוחות. יחד עם זאת, כל אתלט חשוף לפציעה בשלב כלשהו במהלך קריירת האימונים שלו, בעיקר בשלב המתקדם יותר וזה בסדר. זה לא בסדר כשלא מטפלים, הולכים לפינה ומרחמים על עצמנו. אני מציע לאחוז בגישה רבת עוצמה לחיים, למצות את הפוטנציאל האישי באימונים ולקחת אחריות על הבריאות האישית כשטוב וגם שטוב פחות. רחמים עצמיים והאשמה הם כמה מהדברים שבאינטרוול מחנכים להימנע מהם, במהלך האימונים בפרט, ובחיים בכלל".

אימון קבוצתי ויחס אישי
לאברג'ל חשוב להכיר כל מתאמן ומתאמנת שמגיעים למועדון הכושר בפעם הראשונה. "אני והצוות פוגשים אותם לשיחה קצרה בה אנו לומדים על ההיסטוריה הרפואית שלהם ועל הניסיון באימונים אם יש להם. לאחר שהם עונים על שאלון, הם נשקלים ונלקחים מהם מספר מדדים, כגון אחוז שומן, מסת שריר, היקפים, לחץ דם ודופק. את כל הנתונים מזינים באפליקציה ייחודית, שמאפשרת לכל מתאמן לצפות בהתקדמות שלו בכל רגע נתון. האפליקציה מפרטת על השינויים במדדי הגוף ועל ההתקדמות באימונים באמצעות גרפים וטבלאות. לאחר השיחה הראשונה עם כל מתאמן, אנו מבצעים הערכת יכולת גופנית. אנו בודקים אם ישנן לקויות יציבה כלשהן שדורשות תרגול ואנו מתקנים ומציבים יחד מטרות ויעדים מתוך הנתונים שהתקבלו".


(צילום: Adva Rilkin-Punes)

מפאת הקצב המהיר והרמה הגבוה של האימונים, מתאמנים שמעוניינים להצטרף לשיעורי הייבריד מחויבים לעבור סדנת יסודות, בה הם לומדים את כל תרגילי הבסיס, רוכשים המון ידע ומקבלים כלי עבודה שישרתו אותם באימוני הקבוצה ויאפשרו להם להשתלב באופן הדרגתי ומותאם אישית. ההצטרפות לשיעורי ה"סווט", לעומת זאת, לא דורשת ניסיון קודם או תנאים מיוחדים.

מותג: מאמן את הסלבריטיז ההוליוודיים
מזה שנה שבין לקוחותיו של אברג'ל אפשר למצוא את השחקנית והדוגמנית, מייגן פוקס (צבי הנינג'ה, רובוטריקים), ואת השחקן, בריאן אוסטין גרין (בוורלי הילס 90210, עקרות בית נואשות, טרמינייטור). "בהתחלה התרגשתי לעבוד עם סלבריטיז מהוליווד, בייחוד עם כאלה שגדלתי עליהם כמו בריאן. היום אנחנו כבר חברים טובים".

בשנת 2017 נבחר אברג'ל לייצג כשגריר את מותג הלבשת הספורט היוקרתי, לולו למון. "הם אהבו את מה שאני עושה עם קהילת הישראלים ואת התנופה במועדון ובחרו בי על מנת שאייצג אותם כמוביל דעת קהל. בחנות בקניון טופנגה הוצבו תמונות שלי ומפעם בפעם אנו יוצאים בשיתופי פעולה הכוללים אימונים משותפים, מבצעים והנחות למתאמנים שלנו".

לא מסתכל לאחור ושועט קדימה
אם תשאלו אותו מה הכי מרגש אותו ומניע אותו קדימה מבחינתו התשובה היא, "ההבנה שאחוז גדול מאוד, שעולה על 60 אחוז מהמתאמנים שלנו מעולם לא עשו ספורט. כלומר, האימונים במועדון הכושר שלנו הוא הפעילות הגופנית היחידה שהם עשו בחיים שלהם, והם מתמידים בכך כבר כמה שנים. מעבר למטרת העל של בריאות טובה, אני חושב שספורט הוא שפה. הוא מחבר אותנו לעצמנו לעוצמות שבנו. הוא מחבר אותנו לאנשים אחרים שסביבנו וליכולות שלהם. הוא ממלא לנו את המצברים ואת הנשמה. זה גורם לי לחוש משמעות ואני מרגיש שעשיתי משהו טוב עם עצמי. ההישגיות בספורט משפרת את הדימוי העצמי ואת הביטחון העצמי. זה קורה כשאני מביט במראה ומבחין שירדתי במשקל או שהיציבה שלי השתפרה, כשאני לא מתנשף כשאני משחק עם הילדים, כשהשקיות של הקניות כבר לא כבדות וגם שכחברים נתנו לי מחמאה".

אברג'ל הגשים את החלום למרות הקשיים שנכרו בדרכו. אחד המשפטים שהוא תמיד אומר, "מועדון הכושר הוא בעצם ההשתקפות של החיים. למדתי לברך את כל מה שקרה וקורה לי. הגעתי לשיא ואז הגיעה הנפילה והרגשתי מרוסק, בדומה לתכנית כוח באימונים. הקושי הוא רגע מכונן. מהקושי אנו גדלים ומתחזקים. התובנות האלה הפכו למנטרה שלי: לקחת את הקושי שבחיים או שבאימונים ולהפוך אותו לעוצמות של המחר". כעת, מוצא אברג'ל זמן לחלום הבא, כזה שאולי יעזור לרבים להתחיל להתאמן ולהתמיד. בעתיד הוא רוצה לפתח אפליקציית אימונים, "אני רוצה לגעת בכמה שיותר אנשים ולהעניק להם את המתנה הזו: להתאמן".

"כל עוד אתם בתנועה, ממשיכים להתאמן ולשחק, זזים ועושים משהו שאתם אוהבים, אני מקיים את משנתי", הוא מסכם במסר שלו לכל מי שהתאמן אצלו בעבר ומתאמן אצלו כיום. "מה שממלא אותי זו הידיעה שיש אנשים בישראל וכאן, בלוס אנג'לס, שהתחברו בזכותי לפעילות גופנית ולספורט והם בריאים ומאושרים יותר. אני שמח להיות אחראי על כל הטוב הזה ומאחל לעצמי להמשיך לעשות את ההבדל בחייהם של רבים וטובים עד 120".

 

לפרטים:

 

רועי אברג'יל- 8183255225

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE