הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
שיטה חדשה לחישוב עלות-תועלת של פליטת מזהמים תקל על שחרור כספית לאטמוספירה מתחנות כח פחמיות
פחות מעשור אחרי שהנשיא לשעבר אובמה הגביל את פליטת הכספית מבקש ממשל טראמפ לבטל בפועל את המגבלות. כספית נקשרה במחלות רבות ובעיות התפתחות בילדיםמ ובסוכנות להגנת הסביבה מסבירים שעלות סילוקה מהתחנות "מגמדת" את התועלת

ממשל טראמפ החליט על צעד שעלול להחריף את זיהום הסביבה: במהלך נוסף של דה-רגולציה סביבתית, הודיע היום (שישי) הממשל על תכנית להקל על תחנות כוח המופעלות בפחם לפלוט מזהמים רעילים, בהם כספית, לאטמוספירה. מזהמים אלו ידועים כקשורים להפרעות התפתחותיות בילדים ולמחלות של דרכי הנשימה.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


הקלות חדשות על פליטת מזהמים. תחנת כח פחמית (צילום: Sam Tech Solutions)

ההגבלות על פליטת כספית שהוטלו לראשונה ב-2011 היו התקנות הפדרליות הראשונות להגבלת אחד המזהמים הבולטים ביותר שנפלטים מתחנות כוח פחמיות, ונתפסות עדיין כאחד ההישגים הסביבתיים החשובים ביותר של הנשיא לשעבר ברק אובמה. לטענת מדענים מאז הטלת ההגבלות פחת היקף זיהום הכספית מצד תחנות כוח ביותר מ-80 אחוזים ברחבי ארצות הברית.

ההצעה החדשה של דונלד טראמפ לא מבקשת לבטל לחלוטין את המגבלות, אך היא בהחלט תניח את היסודות לכך, באמצעות החלשת המנגנונים המשפטיים לאכיפתן. ההשלכות ארוכות הטווח תהיינה משמעותיות: הסוכנות לאיכות הסביבה תוגבל בהטלת מגבלות חדשות בעתיד, משום שהדרך בה הסוכנות מחשבת את יחסי העלות-תועלת של פליטת מזהמים תשתנה.

בהודעה על ההצעה החדשה נמסר מהסוכנות כי העלות של הרחקת כספית מתחנות כוח "מגמדת" את התועלות הכספיות הנגזרות מכך. ההחלטה נחתמה אתמול (חמישי) על ידי מנהל הסוכנות בפועל אנדרו ווילר ותועלה לרשומות הפדרליות בשבועות הקרובים. לאחר מכן יינתנו לציבור 60 כדי להגיב לפני שההצעה תיחתם לחוק בפועל, וההערכות הן כי התנגדויות רבות תוגשנה. אן וויקס, יועצת בכירה בארגון הסביבתי Clean Air Task Force, ביקרה את ההצעה החדשה: "זה אינו תיקון לחוק המס. יש כאן הטבות לבריאות הציבור. התחשיב צריך להיות שונה לחלוטין".

 

כספית נקשרה בגרימת עיכובים התפתחותיים ומחלות בדרכי הנשימה (אילוסטרציה: Shutterstock)

ממשל טראמפ ידוע כעוין את איכות הסביבה, בין היתר על רקע אמונתו השגויה של טראמפ עצמו כי אין שינויי אקלים הנובעים מפעילות אנושית. בשנתו הראשונה בתפקיד הודיע טראמפ על כוונתו לבטל שורה של חוקים סביבתיים. עם התקרבות תום השנה השניה, מספר סוכנויות פדרליות החלו במהלכים לביטול כמעט תריסר מגבלות על זיהום מים ואוויר שאושרו בתקופת אובמה.

אישור סופי של התקנה שתקל על פליטת כספית לאטמוספירה, התקנה שנחשבת ליקרה ביותר במונחים כספיים, יהווה נצחון משמעותי לתעשיית הפחם, ובמיוחד לתעשיין רוברט אי. מאריי. מאריי עומד בראש תאגיד אנרגיה והיה לקוח של ווילר – כאמור, מנהלה בפועל של הסוכנות להגנת הסביבה – כשזה פעל כלוביסט עבור תעשיית האנרגיה. מאריי ביקש אישית את ביטול תקנות הגבלת פליטת הכספית זמן קצר אחרי כניסתו של טראמפ לבית הלבן.

מנגד, להצעה החדשה יש מתנגדים גם בקרב תעשיית האנרגיה עצמה. על פי דיווח בניו יורק טיימס, רוב חברות ייצור החשמל, שמעריכות כי הן הוציאו כ-18 מיליארד דולר עבור התקנת טכנולוגיה לסינון כספית מאז שתקנות אובמה נכנסו לתוקף, טוענות כי ההצעה החדשה לא תתרום להן באופן משמעותי.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE