מוקדם יותר היום אישרה הממשלה בברזיל את ההצעה של שתי ענקיות התעופה, בואינג האמריקאית ואמבראר המקומית, וזאת לאחר שבועות ארוכים של חוסר וודאות בעקבות הסתייגות מהמהלך שהביע נשיאה החדש של המדינה הדרום-אמריקאית, ז'איר בולסונארו.
בואינג ואמבראר (צילום: רויטרס)
אישור העסקה עדיין תלוי בהצבעה שתיערך בקרב בעלי המניות, ולאחר מכן הנושא יועבר לרשות ההגבלים העסקיים בברזיל. עם זאת, אישורה של הממשלה הייתה המשוכה הגדולה ביותר שעמדה מול שתי יצרניות המטוסים.
כחלק מהעסקה, אמבראר תמכור 80% מחטיבת המטוסים המסחריים, זו שהניבה לה את הרווח הגדול ביותר בשנים האחרונות, בעבור 4.2 מיליארד דולר. ככה שתי החברות יוכלו להמשיך להתחרות כנגד איירבס האירופאית ובומברדייה הקנדית אשר חתמו על הסכם דומה בשנה האחרונה.
זמן קצר לאחר כניסתו לתפקיד, בולסונארו הביע חשש שהעסקה תוביל למכירת כל החברה לבואינג, אך הבוקר פרסם משרדו כי "בחנו את העסקה על כל ההשלכות שלה ומצאנו שהיא משמרת את הריבונות הברזילאית ואת האינטרס הלאומי שלנו". כאמור, בעלי המניות צריכים לאשר את העסקה, דבר שצפוי לקרות בתוך 30 יום.