מחקר שבוצע באוניברסיטת סידני, מצא קשר בין הליכה בקצב ממוצע לבין צמצום של 20% בסיכון למוות מסיבות שונות. זאת, בהשוואה להליכה בקצב איטי. בנוסף, נמצא כי הליכה בקצב מהיר מצמצמת את הסיכון למוות ב-24%.
ללכת במהירות שמגבירה את קצב הנשימות ולהזיע במהלך הדרך
תוצאות דומות נרשמו כשהחוקרים בדקו קשר למוות ממחלות לב וכלי דם: בהשוואה למי שהלכו בקצב איטי, הסיכון למוות מסיבות אלה ירד ב-24% בקרב מי שהקפידו על הליכה בקצב ממוצע; הסיכון ירד בכ-21% בקרב מי שהקפידו על הליכה בקצב מהיר.
אז כמה מהר צריך ללכת כדי לחיות יותר? המחבר הראשי של המחקר, פרופסור סטמטאקיס, הסביר, כי "קצב הליכה מהיר נע בין 5 ל-7 ק"מ לשעה, אך זה תלוי גם בכושר הגופני האישי. האינדיקטור האלטרנטיבי הוא ללכת במהירות שמגבירה את קצב הנשימות ולהזיע במהלך הדרך".
החוקרים בדקו נתוני תמותה מ-11 מחקרים אחרים, שהתבססו על מידע ממרשם האוכלוסין באנגליה ובסקוטלנד בין שנת 1994 לשנת 2008, ועל דיווח של המשתתפים אודות קצב ההליכה שלהם. "בהנחה שהממצאים משקפים סיבה ותוצאה, הניתוח שלהם מצביע על כך שככל שקצב ההליכה מהיר יותר, כך משתפר המצב הבריאותי של הלב והסיכון לתמותה מצטמצם. במצבים בהם אין זמן לבצע הליכות ממושכות, ניתן לשלב בסדר היום הליכה מהירה שיכולה לסייע באותה מידה", כך לדברי פרופסור סטמטאקיס.
היתרונות של הליכה בקצב ממוצע נרשמו גם בקרב קבוצת גיל מבוגרת יותר, של בני 60 ומעלה. בקבוצה זו נרשם צמצום של 46% בסיכון למוות ממחלות לב. בקרב מי שהקפידו על קצב הליכה מהיר נרשמה ירידה של 53% בסיכון למוות ממחלות לב.