תושבת ניו ג'רזי בת 56 הודתה בכך שהתחזתה לעורכת דין ופרליגלית במטרה להונות מהגרים שביקשו להאריך את שהותם בארה"ב, כמו גם רבים שביקשו להתחיל את תהליך קבלת מעמד של תושב קבע.
אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
הנאשמת, אנה מולינה, גרה בעיר צ'רי היל, והעובדה שלא החזיקה בתואר במשפטים לא הפריעה לה לפתוח משרד בשם "מולינה ושות' ייעוץ משפטי" בעיר פילדלפיה. לפי משרד התובע הפדרלי במזרח פנסילבניה, מולינה גבתה סכום של 1,500 דולר כדי להגיש את המסמכים הנדרשים לרשויות ההגירה ו-500 דולר כדי לספק למגיש הבקשה ספונסר.
בפועל, היא שלחה לרשויות ההגירה טפסים שהיו מלאים בשקרים, ובמקרים רבים היא רשמה לקוחות לשעבר כספונסרים. התרמית נחשפה כאשר רשויות ההגירה פנו אל אותם "ספונסרים", ואלו לא ידעו על מה מדובר.
השבוע מולינה הודתה בכלל הסעיפים המופיעים בכתב האישום שהוגש נגדה, לרבות שבעה סעיפים של ביצוע הונאה מרחוק וארבעה סעיפים של גניבת זהות בנסיבות מחמירות.
הנאשמת אנה מולינה עם כניסתה לביהמ"ש בפילדלפיה (צילום: סי. בי. אס. 3)
"הנאשמת ניצלה את אותם אנשים שניסו לפעול במסגרת החוק כדי להסדיר את מעמדם מבחינת ההגירה. הלקוחות שהונו הם אזרחים זרים שלא הכירו את החוקים ואת הנהלים כאן באמריקה, והם סמכו עליה וציפו לקבל עזרה. הנאשמת ראתה אותם אך ורק כטרף קל", אמרה ג'ניפר וויליאמס, סגנית התובע הפדרלי.
אם לא די במעשה הונאה כנגד המהגרים, קורבנות נוספים של הפרשה הם לקוחותיה הקודמים של המשרד. לפי כתב האישום, מולינה השתמשה בפרטיהם האישיים, לרבות מסמכים מהבנק והחזרי מס, כדי להוכיח כי ביכולתם הכלכלית להיות ספונסרים. היות ששלחה את המסמכים לרשויות ההגירה בשיקגו, מדובר בעבירה פדרלית
בחודש אפריל היא תשוב לביהמ"ש כדי לשמוע את גזר דינה, שצפוי להיות שנתיים לכל הפחות. בנוסף, ביהמ"ש כבר הורה לה לשלם פיצוי בסך 11 אלף דולר למהגרים שהונו.