הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
"מכניסים לנו אוכל כמו למצורעים"
14 ישראלים נמנים בין הנוסעים שתקועים על גבי כלי השיט שנמצא כעת ביפן, לגבי אחת מהם ישנו חשש לא ודאי כי היא נדבקה. במקביל, זוהה השבוע מקרה ראשון של הידבקות בעיר סן דייגו

76 נוסעים נוספים אובחנו כנושאים את הקורונה במהלך קרוז באוניית תענוגות יפנית, בה שוהים אלפי תיירים ואנשי צוות שמצויים כולם בהסגר. עד סוף השבוע שעבר היה ידוע על 61 מקרי הידבקות בווירוס וכעת דווח על ידי רשויות הבריאות היפניות כי הכמות יותר מהוכפלה עד כדי לפחות 137 בזמן כתיבת שורות אלו. במקביל ישנו חשד כי אחת הנוסעות הישראליות, גם כן נושאת את הנגיף, מאחר שבימים האחרונים נמדד לה חום גבוה ולמרות שמצבה השתפר, גורמי בריאות בספינה לקחו ממנה בדיקות דם וממתינים לתוצאות.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


רוחלה עופרים ובעלה בתיעוד עדכני שהעלתה לפייסבוק

מדובר באוניית "דיאמונד פרינסס" שנמצאת כרגע בנמל בעיר יוקוהמה, מדרום לבירת המדינה טוקיו. על גבי כלי השיט ישנם 2,666 נוסעים ו-1,045 אנשי צוות, וכאמור, ישנם כעת לפחות 137 מקרים וודאים של הידבקות בנגיף הקטלני שעד כה גבה את חייהם של יותר מ-550 בני אדם ברחבי העולם, אך בייחוד במזרח הרחוק.

לגבי מוצאם של 61 הנדבקים הראשונים, נמסר כי 28 מתוכם הם יפנים, 11 אמריקאים, 7 אוסטרלים, 7 קנדים, 3 סינים וכן ניו זילנדי, טאיוואני, פיליפיני, ארגנטינאי ובריטי.

 

אוניית ה"דיאמונד פרינסס" בנמל ביוקוהמה (צילום: AP)

 

תחילה אישרה חברת הקרוז כי בדיקות העלו ש-10 נוסעים חלו במחלה המסתורית, בהמשך נודע על 10 מקרים נוספים, ומאוחר יותר, כאמור, על עוד עשרות רבות של נדבקים. הבדיקות החלו כבר בסוף חודש ינואר לאחר שאחד הנוסעים חש ברע. חקירה קצרה העלתה שהוא ירד מהאונייה בהונג קונג, שם נדבק בנגיף.

 

צוותים של משרד הבריאות היפני שעלו לאונייה (צילום: AP)

 

כעת, רשויות הבריאות ביפן לא מאפשרות לנוסעים לרדת מכלי השיט, וההסגר צפוי להימשך לפחות שבוע נוסף. 20 הנוסעים הראשונים שנדבקו בנגיף כבר הורדו מהאונייה ופונו לבית חולים מקומי. 

בין אלפי האנשים שלכודים על גבי כלי השיט ישנם מאות אמריקאים וכ-15 ישראלים. רשויות הבריאות ערכו בדיקות מקיפות לכלל הנוסעים, ובשלב זה ממתינים למאות תוצאות נוספות: "הבריאות והבטיחות של האורחים חשובים לנו יותר מכל דבר אחר. נמשיך לשתף פעולה עם משרד הבריאות היפני", אמרו בחברת הקרוז "פרינסס".

ברוריה לוי מאילת, שנמצאת באונייה יחד עם אחֶיה, אחיותיה ובתה ניקול בן דוד לרגל חגיגה משפחתית, סיפרה אתמול לאתר כלכליסט כי "היום היינו אמורים להיות כבר בבית, אפילו הזמנו מונית ספיישל משדה התעופה לאילת, אבל הכול בוטל".

על העברת הזמן בבידוד אמרה לוי כי "אנחנו משתדלות שלא להיכנס לפאניקה. לא יעזור לנו לדאוג. לפחות לנו יש חדר עם מרפסת ונוף מדהים. צוות האונייה מספק לנו ולכל הנוסעים אינטרנט בחינם, ואמר שבקרוב קבוצות קטנות של נוסעים יוכלו להתחיל לצאת להתאוורר". 

 

אחד הנוסעים מביט ממרפסת חדרו (צילום: AP)

אתר וואלה דיווח כי בין הישראלים נמצאת גם רוחלה עופרים,, אשר שוהה בהסגר בחדרה. "אנחנו סגורים כמו בכלוב זהב", היא סיפרה. "זו הפעם השלישית שהכניסו לנו ארוחת ערב, הן דלות. מכניסים לנוא אוכל כמו למצורעים, עם כובעים ומסכות. גם העובדים בהסגר. מה נעשה פה 14 יום?".

 "עדיין לא עברתי דבר כזה. כל שעה מקבלים הודעות ברמקולים ובכריזה שאם למישהו חסר משהו, שנודיע והם ידאגו לזה", הוסיפה עופרים. לדבריה, גם המים נגמרו והיה צורך בשאיבת מים מהים והתפלתם עבור הנוסעים.

נוסע נוסף שנמצא בחופשה הוא דיוויד אבל, אמריקאי שחוגג את יום הנישואין ה-50 שלו ושל אשתו: "מקרוז מפואר הפכנו להיות תקועים בבית כלא שצף", הוא כתב בחשבון הפייסבוק שלו.

כאמור, נגיף הקורונה כבר הפכה למשבר עולמי רציני. יותר מ-28 אלף בני אדם נדבקו בו ברחבי העולם, לרבות 13 מקרים וודאיים בארצות הברית. האחרון שאובחן השבוע היה המקרה הראשון שזוהה בעיר סן דייגו שבקליפורניה.

מדובר בגבר שנכנס לארה"ב בטיסת פינוי מסין ובדיקה שנערכה לו, אישרה כי הוא נושא את הווירוס שקטל את חייהם של למעלה בני אדם, מרביתם כמעט באופן מוחלט בסין. 

נכון לעתה מספר האנשים הנמצאים תחת השגחה רפואית במדינה האסייתית בחשד להידבקות עומד על כ-189,000 בני אדם, עם זאת אתר חדשות מרכזי בטיוואן דיווח שלשום כי מספר המתים האמיתי אשר ממשלת סין מסתירה מהמערב הינו למעשה גבוה בהרבה, ועומד על כ-20,000 מקרי מוות. 

נתון זה התפרסם במקביל לכינוסה בוושינגטון של מסיבת עיתונאים בה ראשי הצוות האמריקני למאבק בנגיף שהתכנסו בבית הלבן הודיעו כי חברות במגזר הפרטי בארה"ב יספקו סיוע לבתי החולים בסין.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE